nieuws

Everse nieuwe trainer van Sparta

JanEverse.jpg
JanEverse.jpg
ROTTERDAM - Jan Everse is komend seizoen de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. Eind jaren ’90 was de Rotterdammer ook al een korte periode trainer van de Kasteelclub. Everse heeft een contract getekend voor één seizoen.
Maandag heeft Everse een oriënterend gesprek gevoerd met technisch commissaris Rob Baan. Toen werd al duidelijk dat de onderhandelingen dinsdag mogelijk al konden worden afgerond.
De 56-jarige Everse is de opvolger van Aad de Mos, onder wiens leiding Sparta afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie. Everse werkte al eerder als trainer van Sparta. In 1999 hield hij de Kasteelclub door een overwinning bij FC Groningen in de eredivisie. Een seizoen later, toen Sparta op een veilige twaalfde plaats stond, moest Everse in oktober al vertrekken na een conflict met de clubleiding.
Het afgelopen half jaar was Everse trainer van SC Heerenveen. Voor zijn periode in Friesland werkte de inwoner van Bergschenhoek ruim drie seizoenen voor FC Zwolle, waardoor hij goed is ingevoerd in de Jupiler League. Everse gaf eerder te kennen niet meer in de eerste divisie actief te willen zijn. Door de degradatie van zijn nieuwe club Sparta naar de Jupiler League, komt hij nu terug op die woorden.