112

112-nieuws: Gewonde bij vechtpartij in Rotterdam-Delfshaven | Overval op Albert Heijn in centrum Rotterdam, verdachte opgepakt

Archieffoto politie.
Archieffoto politie. © Rick Huijzer
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van donderdag 29 september.

22:05 - Gewonde in Rotterdam-Delfshaven

In de Watergeusstraat in Rotterdam-Delfshaven is donderdagavond rond 21:45 uur iemand in elkaar geslagen. De persoon raakte gewond, maar is aanspreekbaar, zegt de politie. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat.

18:45 - Overval op Albert Heijn in Rotterdam-Centrum, verdachte gepakt

In het centrum van Rotterdam is aan het eind van de middag een filiaal van Albert Heijn overvallen. Een persoon bedreigde de medewerkers met een mes en ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Sneller dan verwacht werd de man aangehouden.
Dat gebeurde na een tip van winkelend publiek op de Lijnbaan, waar een man met een mes was gezien. Hij ging even later de Media Markt op het Binnenwegplein in. Daar hebben agenten hem in samenwerking met beveiligers in de boeien geslagen.

16:20 - 25 huizen ontruimd in Middelharnis vanwege gaslek

Aan de Berkenlaan en omgeving in Middelharnis zijn 25 huizen ontruimd vanwege een gaslek. Bewoners roken gas en in het riool werd inderdaad gas gemeten. Netbeheerder Stedin heeft het lek inmiddels afgesloten. De bewoners kunnen naar verwachting snel weer naar huis.
Vanwege een gaslek in Middelharnis zijn donderdagmiddag zo'n 25 huizen ontruimd
Vanwege een gaslek in Middelharnis zijn donderdagmiddag zo'n 25 huizen ontruimd © AS Media

16:05 - Man die in Vlaardingen uit water werd gered, maakt het goed

De man die in de nacht van woensdag op donderdag in Vlaardingen uit het water van de Oostenhavenkade is gehaald, is 24 jaar oud en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Dat zegt de politie.
Het was vanmorgen nog onduidelijk wie de persoon was. Hij kon het zelf niet vertellen en had ook geen identiteitsbewijs op zak. De man ging bijna kopje onder in het water. Aan de kant werd hij gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat inmiddels weer beter met hem, laat de politie weten.

15:40 - Stuk steen brokkelt af van Rotterdams stadhuis

In de tuin van het Rotterdamse stadhuis is donderdagochtend vroeg een stuk steen naar beneden gekomen. Het blok was afkomstig van de nis van een standbeeld. Op het moment dat het naar beneden viel, was er niemand in de stadhuistuin aanwezig.
Het stuk steen dat donderdagochtend loskwam van de achtergevel van het Rotterdamse stadhuis
Het stuk steen dat donderdagochtend loskwam van de achtergevel van het Rotterdamse stadhuis © Rijnmond
De steen kwam neer op een plek waar regelmatig mensen lopen. De tuin is voor kersverse bruidsparen een populaire plek om op de foto te gaan. Raadsleden rookten er in het verleden geregeld een sigaretje. Dat mag inmiddels niet meer, omdat de tuin is omgedoopt tot een rookvrije zone.
De stadhuistuin is afgezet met rode linten
De stadhuistuin is afgezet met rode linten © Rijnmond
Donderdagmiddag wordt er een inspectie uitgevoerd aan de achtergevel van het stadhuis. De tuin is afgezet met rode linten.

15:30 uur - Olielek in jachthaven Rottemeren

In Jachthaven Rottemeren in Rotterdam-Zevenhuizen is olie gelekt. Het is nog niet bekend wie of wat de boosdoener is. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de boel schoon te maken. Om te voorkomen dat de olie zich verder verspreidt, zet het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard de gemalen tijdelijk uit.

14:50 uur - Brandweer redt man uit boom in Vlaardingen

Een man dacht donderdagmiddag aan de Aletta Jacobskade in Vlaardingen een boom in te klimmen om even wat takken weg te snoeien. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Hij kwam vast te zitten en was niet in staat om zichzelf uit de benarde situatie te bevrijden.
Uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen om de man weer met beide benen op de grond te zetten. De onfortuinlijke snoeier raakte niet gewond.

12:40 uur - Onderzoek naar benzeenlekkage in Botlek

De milieudienst DCMR onderzoekt een benzeenlekkage, vanmorgen in de Botlek. Bij een meetpunt in de Geulhaven werd rond 7:00 uur een concentratie van 125 microgram per kubieke meter. Drie uur later was dat nog 15 microgram.
Benzeen is een chemische stof die zit in benzine en ruwe olie. Het heeft een zoete geur. Bedrijven zoals Shell Pernis en Esso in de Botlek produceren het. Op basis van de windrichting denkt de milieudienst dat de benzeen afkomstig is uit de Botlek. Bij Koole Tankopslag en bij Esso wordt door eigen medewerkers onderzoek gedaan naar een mogelijk benzeenlek.

10:52 uur - Politie haalt onbekende man uit water

Een man is donderdagochtend vroeg in het water beland bij de Oosthavenkade in Vlaardingen. De politie ontving rond 05:00 uur de melding en haalde hem uit het water, vlak voordat hij kopje onder ging. Eenmaal op de kant is hij gereanimeerd.
De man is, met polsslag, naar het ziekenhuis over gebracht en is daar nog steeds. De politie weet niet wie hij is en vraagt daarom aan mensen om in hun omgeving rond te kijken of zij iemand missen.

04:16 uur - Personen opgepakt na achtervolging tijdens fraudeonderzoek rondom haven

De Zeehavenpolitie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee personen aangehouden bij de Waalhaven in Rotterdam. Agenten waren bezig met een onderzoek naar fraude rondom het havengebied. Twee personen in een auto vluchtten weg. De politie ging erachteraan.
Al snel gingen de twee inzittenden te voet verder. Een persoon werd gevonden in een bosperceel, de ander een half uur later in een rietkraag. Omdat hij lange tijd in het water had gelegen, is hij nagekeken. De verdachten zijn voorgeleid en de Zeehavenpolitie vervolgt het onderzoek.
Verdachte werd in een rietkraag gevonden
Verdachte werd in een rietkraag gevonden © Zeehavenpolitie