BUREAU RIJNMOND

Oplichter dupeert bejaarden in Drechtsteden

Oplichter dupeert bejaarden in Drechtsteden
Oplichter dupeert bejaarden in Drechtsteden © Bureau Rijnmond
Twee bejaarde vrouwen uit Zwijndrecht en Dordrecht worden het slachtoffer van bankfraude gepleegd door waarschijnlijk dezelfde dader. Er zijn duidelijke beelden van een dader als hij pint van de rekeningen van de slachtoffers. Maar omdat hij vermoedelijk minderjarig is laten we hem nu nog onherkenbaar zien. Als niemand hem herkent of als hij zichzelf niet meldt, dan wordt hij in een volgende uitzending van Bureau Rijnmond herkenbaar getoond.
De vrouwen worden gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Hij maakt in het ene geval de gedupeerde wijs dat er iemand geprobeerd heeft om geld van de bankrekening te halen. In het andere geval wordt verteld dat er iets met een bankpasje aan de hand is. Maar alles komt in orde als de slachtoffers de pincodes geven en de bankpassen overhandigen aan iemand die ze komt ophalen.
In Dordrecht trapt op woensdag 31 augustus een 87-jarige vrouw in deze babbeltruc. Korte tijd later wordt er bij betaalautomaten geld opgenomen en met de pas betaald in winkels. In totaal raakt het slachtoffer 2000 euro kwijt. Een 81-jarige vrouw uit Zwijndrecht wordt op maandag 5 september om de tuin geleid. Ook zij ziet ruim 2000 euro van haar rekening verdwijnen.
We hebben al vaker voor dit soort praktijken gewaarschuwd, maar we blijven dit doen, want criminelen hanteren deze methode nog steeds met succes. Krijgt u een dergelijk telefoontje hang dan meteen op! Want een bankmedewerker zal u nooit vragen om een pincode. En de bank zal nooit een bankpas bij u laten ophalen.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000