DORDRECHT

Vier weken celstraf voor bedreiging van Dordtse burgemeester Kolff

Gevangenis
Gevangenis © Archief
Aan Stefan van D., de man die deze zomer per mail bedreigingen uitte aan het adres van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff, is een gevangenisstraf van vier weken opgelegd. Maar omdat de dakloze Van D. ook nog allerlei voorwaardelijke straffen had openstaan, moet hij nog een stuk langer brommen.
In een mail sprak Van D. over 'de hypocriete tyfuskop' van Kolff en kondigde hij 'represailles' aan tegen de burgemeester. 'Jullie tijd raakt op', waarschuwde hij.
Dat Van D. naar eigen zeggen niet van plan was om de daad ook daadwerkelijk bij het woord te voegen, was voor de rechters geen verzachtende omstandigheid. De Dordtenaar werd daarbij geconfronteerd met zijn verleden, vol met strafbare feiten. Hij werd eerder veroordeeld voor bedreiging, belediging en poging tot zware mishandeling.
Bedreiging en belediging is hem ook nu ten laste gelegd. Daarnaast werd door de rechters meegenomen dat hij in het bezit was van een gestolen scooter. Hij krijgt daarvoor vier weken celstraf. Twee weken minder dan het Openbaar Ministerie tegen hem had geëist.
Daarmee is de kous nog niet af. Het verzoek van het OM om eerdere voorwaardelijke straffen om te zetten in een gevangenisstraf is wel overgenomen. Daardoor moet Van D. nog zeker twee extra maanden de cel in.