nieuws

Hand in hand tegen homohaat

Ruim tweehonderd mensen hebben op het Schouwburgplein in Rotterdam gedemonstreerd tegen homohaat. Ze deden dat door hand in hand een kring te vormen. gaan staan. Ook was er een korte toespraak. Het protest was georganiseerd door homojongeren van The Hang-Out 010.
Onder de aanwezigen waren de Rotterdamse wethouders Joost Eerdmans en Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam en raadslid Sven de Langen van het CDA. Ook een paar agenten in uniform stonden in de cirkel.
Het protest duurde maar kort, omdat het hard regende en waaide. Het nam maar een paar minuaten in beslag.
Aanleiding was de mishandeling, een week geleden, van twee vrouwen die op het Schouwburgplein hand in hand liepen. Een meisje van zo'n 15 jaar zag het stelletje uit de bioscoop komen, liep op een van de vrouwen af, omklemde haar nek en gaf haar vuistslagen in het gezicht en de buik.
Twee meisjes van 14 en 15 jaar hebben zich inmiddels voor betrokkenheid bij het geweld bij de politie gemeld. Naar een ongeveer 12-jarige jongen wordt nog gezocht. Hij deelde een karatetrap uit. Het slachtoffer van de mishandeling liep blauwe plekken en kneuzingen op.