nieuws

ARBO Rotterdam nieuwe sponsor HARO

Handbalclub HARO heet vanaf komend seizoen ARBO Rotterdam Handbal. De Rotterdamse club, die zich afgelopen weekend verzekerde van nog een jaar eredivisiehandbal, sloot een sponsorovereenkomst voor twee jaar met de optie voor nog twee jaar met het bedrijf.
ARBO Rotterdam was tot dit seizoen naamgever van volleybalclub Fusion. Ook is het bedrijf verbonden aan onder andere Sparta, Feyenoord, Excelsior en Neptunus.
Het bestuur van HARO is blij met de nieuwe hoofdsponsor. "Wij hebben zelf de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met ARBO Rotterdam. Wij wisten dat ze gingen stoppen met Fusion. Zij waren gelijk enthousiast, maar hadden wel één voorwaarde, dat wij ons handhaafden in de eredivisie," legt Eric Dingemanse, secretaris van HARO uit. "Dat is ons afgelopen weekend gelukt. Gelukkig."
"Wij hebben bewust niet tegen spelers en staf gezegd dat wij contact hadden met ARBO," vervolgt penningmeester Yvonne Vondeling. "De druk was al zo groot. Ze hebben de klus geklaard, heel overtuigend, en dus hebben wij nu een hoofdsponsor. ARBO Rotterdam houdt van sport, van Rotterdam."
Met de handhaving op zak en een nieuwe hoofdsponsor kan HARO vorm gaan geven aan de selectie voor komend seizoen. "Zeker in de de laatste fase van de competitie, als je tegen degradatie speelt, geven spelers te kennen dat ze op het hoogste niveau willen spelen. Nu kunnen wij de gesprekken voeren. We zijn er in gebleven en dus kunnen wij vragen of de spelers willen blijven en kijken wat we met elkaar kunnen realiseren," aldus coach Danny Baijens.
De oefenmeester kijkt verder. "Nu kunnen we mogelijk een krachttrainer in huis halen. En wellicht gezamenlijk reizen naar een wedstrijd in een bus. Dan ontstaat er ook een groepsgevoel. Dat is alleen maar beter."