WEER

Het weer vandaag: zon met stapelwolken

Het weer van vandaag.
Het weer van vandaag. © Ed Aldus
Vandaag begint de dag plaatselijk met mist. Verder is het mooi weer met veel zon en vormen zich stapelwolken. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Het blijft droog en de temperatuur komt uit op 16 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en neemt in de loop van de middag toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig of krachtig. Denk aan windkracht 3 tot 6.
Vanavond wordt de bewolking dikker en in de tweede helft van de avond gaat het vanuit het westen flink regenen. Vannacht valt er eerst flink wat regen en staat er veel wind. De zuidenwind waait vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. Langs de kust bestaat er kans op zware windstoten tussen 75 en 90 kilometer per uur. Eind van de nacht neemt de wind in kracht af en draait naar het westen. Eerst daalt de temperatuur naar 11 graden, in de loop van de nacht wordt het juist enkele graden zachter.
Morgen laat de zon zich af en toe zien en vallen verspreid enkele buien waarbij er kans bestaat op onweer. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger. In de temperatuur komt nog maar weinig verandering, het wordt dan ook opnieuw 16 graden. De westenwind waait matig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vooruitzichten

Het weer voor zondag is op dit moment nog enigszins onzeker, dat heeft te maken met een golvend front ten zuiden van onze omgeving. Eerst is het vrijwel droog, in de middag bestaat er vanuit het zuiden kans op regen. Begin volgende week blijft het droog met af en toe zon. Woensdagmiddag passeert er vanuit het noordwesten een zwak koufront met wat lichte regen. In de middag wordt het 17 tot 19 graden.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 mm neerslag.