112

112-nieuws: 1350 kilo cocaïne gevonden in Rotterdam | KNMI waarschuwt voor zware windstoten

In een loods in Rotterdam vond de politie cocaïne
In een loods in Rotterdam vond de politie cocaïne © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van vrijdag 30 september.

21:22 uur - Man wekenlang gegijzeld in woning

In een huis in Den Haag is een man wekenlang gegijzeld geweest en daarbij zwaar mishandeld. Het slachtoffer meldde zich deze week gewond bij de politie, nadat hij uit het huis was ontsnapt, door uit een raam te springen. Het gaat om een man uit Zuid-Amerika. Het slachtoffer was begin deze maand bij drie mannen in een auto gestapt bij het Centraal Station van Rotterdam. Daarna begon de gijzeling.

18:44 uur - KNMI waarschuwt voor zware windstoten

16:44 uur - 1350 kilo cocaïne gevonden in Rotterdam

In een loods in Rotterdam is dinsdag 1350 kilo cocaïne gevonden door de politie. Agenten besloten achter een vrachtwagen aan te rijden nadat het ANPR-systeem (Automatische kentekenplaatherkenning) een signaal gaf. De vrachtwagen reed naar een loods in Rotterdam, waar de politie een controle uitvoerde. Daarbij werd de lading cocaïne gevonden.
De vrachtwagenchauffeur, een 45-jarige Bredanaar, is aangehouden. Hetzelfde geldt voor een 36-jarige Rotterdammer die in de loods aanwezig was.

13:42 uur - Volkerakbrug bij A29 weer open

De Volkerakbrug bij de A29 in Willemstad is weer open. De slagbomen zijn in beide rijrichtingen weer omhoog. Alleen in de rijrichting van Rotterdam is nog een rijstrook dicht.

12:51 uur - Volkerakbrug dicht door aanrijding slagboom

De Volkerakbrug bij de A29 in Willemstad is in beide richtingen dicht. Dit komt door een aangereden slagboom. Een monteur is onderweg, laat Rijkswaterstaat weten. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via knooppunt Sabina.

10:54 uur - Brand oude gemeentehuis Oostvoorne onder controle

De brandweer heeft het vuur bij het oude gemeentehuis in Oostvoorne onder controle. De cobra, speciale een hogedrukspuit die door muren heen kan blussen, is hierbij ingezet. De brandweer is nog wel tot in de middag bezig met bluswerkzaamheden.
Het plafond van de tweede verdieping moest deels worden gesloopt. Vrijdagochtend brak er een brand uit in het monumentale pand, waar een restaurant zit. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.
Het oude gemeentehuis van Oostvoorne
Het oude gemeentehuis van Oostvoorne © Google Streetview

10:40 uur - Interventieteam sluit pand met arbeidsmigranten in Vlaardingen

Het Interventieteam Woonoverlast heeft woensdagmiddag een pand in Vlaardingen afgesloten. Samen met de brandweer trof het team tien arbeidsmigranten aan die hier gehuisvest waren. Het pand was verkamerd, wat in strijd was met het bestemmingsplan, en met zoveel kamers en mensen moet het aan verschillende veiligheidsvoorschriften doen. De brandweer constateerde echter een dusdanig onveilige situatie.
De eigenaar kreeg tot acht uur 's avonds de tijd om maatregelen te nemen of de bewoners elders te brengen. Uiteindelijk zijn de arbeidsmigranten elders ondergebracht door het uitzendbureau waar zij werken. Burgemeester Bert Wijbenga noemt vindt dat 'het Interventieteam en de brandweer een goed actie hebben geleverd'. "Dit onfatsoenlijke misbruik van arbeidsmigranten is niet acceptabel."

10:07 uur - Man met vuurwapen opgepakt bij tramhalte IJsselmonde

De politie heeft tijdens een OV-controle een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. De man bleek een vuurwapen op zak te hebben. Dit gebeurde donderdagmiddag bij de tramhalte aan de Noorderhelling in Rotterdam-IJsselmonde.
Tijdens de controle vroegen handhavers aan de man of hij een geldig vervoersbewijs kon tonen. Daarna vroegen ze of ze hem mochten fouilleren, waarop hij zenuwachtig overkwam. En wat bleek, in zijn tasje zat een vuurwapen met gevulde patroonhouder. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter-commisaris.

08:16 uur - Brand in voormalige gemeentehuis Oostvoorne

Er woedt een brand in het oude gemeentehuis van Oostvoorne aan de Hoflaan. Volgens de brandweer is de brandhaard op de tweede verdieping. Het monumentale pand uit 1909 is tegenwoordig een restaurant.
De brandweer verwacht nog tot in de middag bezig te zijn met het blussen van het pand. De brand woedt in het plafond en dat is moeilijk te bereiken. Daarom is er een speciale cobra-blussysteem bijgehaald. Dat is een hogedrukspuit die dwars door muren kan blussen. De Hoflaan in Oostvoorne blijft de komende uren nog dicht.
Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

06:07 uur - Overleden man gevonden in sloot begraafplaats Papendrecht

De brandweer vond donderdagavond een dode man in een sloot langs de Admiraal de Ruyterweg. De politie gaat niet uit van een misdrijf.
Langs het water lagen spullen, waardoor al werd gedacht dat er een persoon in het water zou liggen. Duikers zochten in het water, vonden de man en konden uiteindelijk niks meer voor hem betekenen. De politie onderzoekt nog hoe de man is overleden.
De hulpdiensten rukten snel uit in Papendrecht, maar konden niks meer doen.
De hulpdiensten rukten snel uit in Papendrecht, maar konden niks meer doen. © ZHZ Actueel