LOKAAL

Opengebroken straat voor de deur, aannemer plots failliet: 'Ik heb zelf maar de stoep dichtgelegd'

De straat wordt de komende weken in ieder geval weer dichtgelegd, door een andere aannemer
De straat wordt de komende weken in ieder geval weer dichtgelegd, door een andere aannemer © RTV Dordrecht
De klinkers zijn uit de straat gehaald, de graafmachines zijn aan de slag gegaan en een deel van de riolering is vervangen in de Sliedrechtse Putterstraat. Maar toen ging, midden in de werkzaamheden, de aannemer failliet en was in de straat geen bouwvakker meer te bekennen. Bewoners kijken nu al weken tegen een opengebroken stoep en straat aan. "Een nare situatie", zei de Sliedrechtse wethouder Ton Spek eerder deze week.
Het faillissement en daarmee het stilliggen van de werkzaamheden kwam voor de bewoners als een verrassing. "Eerst dachten wij nog aan een extra vrije dag, een staking of een overleg", vertelde bewoner Peter de Borst eerder al bij RTV Dordrecht. "Tot ik van een buurman hoorde dat de aannemer failliet is."
Wethouder Spek geeft aan dat een dag na het faillissement van de aannemer al is gekeken naar de veiligheid nu de boel open ligt. Maar volgens een aantal bewoners van de Putterstraat was die niet in orde. Een aantal dagen later kregen de bewoners een brief waarin stond dat de aannemer failliet was verklaard en de gemeente na twee weken met meer informatie zou komen.
De situatie in de Putterstraat, een paar dagen na het stoppen van de werkzaamheden
De situatie in de Putterstraat, een paar dagen na het stoppen van de werkzaamheden © RTV Dordrecht

'Geen ideale situatie'

En zo geschiedde. Sinds afgelopen woensdag is er een nieuwe aannemer bezig met de Putterstraat, maar vooralsnog alleen om de straat dicht te leggen en opnieuw te bestraten. Tot opluchting van omwonenden. "Heel fijn dat er nu weer iets gebeurt. De stoep is heel smal en ligt nog half open en de auto staat een stuk verderop," zegt Hans Schefferlie. "Ik heb zelf de stoep maar dicht gelegd, zodat ik normaal de deur in en uit kan."
Maar de werkzaamheden zijn volgens hem nog niet helemaal voorbij. De riolering zou in een groot deel van de straat nog vervangen moeten worden. Aannemer De Jager uit Sliedrecht is aangesteld om de straat de dichten. Wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor het vervangen van de riolering is nog niet duidelijk. "Dat betekent wel dat de werkzaamheden in de Vogelbuurt-Zuid langer zullen gaan duren", zegt de wethouder.
De nieuwe aannemer gaat de komende twee weken aan de slag in de straat.
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.