FC RIJNMOND

Luigi Bruins in FC Rijnmond: 'Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü komt nu voor absolute Europese top tekort'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg © Rijnmond
In FC Rijnmond ging het uitgebreid over Orkun Kökçü. De middenvelder van Feyenoord is ook dit seizoen één van de dragende spelers van de Rotterdammers. "Ik denk dat hij de juiste aanvoerder voor Feyenoord is", zegt Luigi Bruins over Kökçü.
Kijk hieronder de uitzending van FC Rijnmond terug:
Luigi Bruins in FC Rijnmond: 'Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü komt nu voor absolute Europese top tekort'
Niet alleen Bruins, maar ook Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg namen plaats aan de tafel van presentator Bart Nolles. Ook zij zien Kökçü in De Kuip stappen maken. "Je ziet in zijn ontwikkeling dat hij na een wedstrijd op een leuke en goede manier kan uitleggen wat er mis ging en waar het goed ging", zegt Kranenburg, die zijn debuut in FC Rijnmond maakte. "En vergeet niet: Kökçü is met zijn 21 jaar nog heel jong."
Bruins ziet Kökçü na Feyenoord in Duitsland, Italië of Spanje voetballen. "Als ik nu zou mogen zeggen, dan denk ik dat Kökçü in de subtop van Europa kan spelen. Voor de absolute Europese top komt hij net tekort. Daarin moet hij nog groeien, maar het aanvoerderschap kan hem daarin helpen." Van Eersel vraagt zich af of Kökcü, gezien zijn roots, naar een Turkse topclub zou gaan. "Als je bij een Fenerbahçe een grote meneer bent, dan zou dat hartstikke gaaf zijn. Vraag het maar aan Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuyt of Robin van Persie."
Ontlading bij Orkun Kökcü na zijn 3-3 tegen PSV
Ontlading bij Orkun Kökcü na zijn 3-3 tegen PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Kranenburg verwacht dat Justin Bijlow getergd zal zijn bij NEC-Feyenoord. De doelman van de Rotterdammers werd door bondscoach Louis van Gaal gepasseerd bij Oranje, maar hij wil zich graag terugknokken in het Nederlands Elftal. "Want komende zondag staat hij tegenover Jasper Cillessen", verwijst Kranenburg naar de keeper van NEC, die wel uitgenodigd werd voor Oranje.

'De deur voor Excelsior is bij mij nooit dicht'

Wanneer Bruins te gast is in FC Rijnmond, dan moet het natuurlijk ook over Excelsior gaan. De voormalig middenvelder van de Kralingers speelde jarenlang op Woudestein en ook na zijn carrière als profvoetballer bleef hij als jeugdtrainer van Excelsior hangen. Tot voor kort, want Bruins heeft de club en de jeugdopleiding verlaten.
Excelsior-middenvelder Luigi Bruins
Excelsior-middenvelder Luigi Bruins © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
"Dit jaar is er niks uitgekomen", zegt Bruins over zijn vertrek als jeugdtrainer. Het clubicoon wil graag in de technische staf van de Rotterdamse eredivisionist aan de slag. "Ik doe de deur voor Excelsior nooit dicht, maar in het afgelopen halfjaar zijn we daar niet uitgekomen. Als we gaan praten over een team, dan is de intentie om daar trainer van te worden. Je gaat dan praten en later stuur je een mail met vragen, maar ik heb daar nooit antwoord opgekregen. Alle trainersposities waren vergeven", blikt Bruins terug.