SPARTA

Delano van Crooij geniet van de familiaire mensen bij Sparta: 'Ik ga niet in het buitenland zitten'

Delano van Crooij keepte jarenlang voor VVV-Venlo
Delano van Crooij keepte jarenlang voor VVV-Venlo © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De broertjes Delano (31) en Vito van Crooij (26) zijn weer herenigd. Vanwege de blessures van keepers Tim Coremans en Nick Olij had Sparta behoefte aan een extra speler doelman De Rotterdammers kwamen bij Delano uit, die na zijn transfervrije vertrek bij VVV-Venlo geen club had.
"De eerste week was zwaar, maar ik vond het wel lekker gaan. Ik merk dat ik steeds fitter word", zegt Delano, die met zijn broer Vito eerder al veel over Sparta sprak. "Het zijn familiaire mensen bij Sparta. Dat past wel een beetje bij ons als Venlonaren. We houden niet van het schelden om het schelden. Het moet wel gegrond zijn."
Kijk hieronder naar de vooruitblik van Sparta-doelman Delano van Crooij:
Delano van Crooij is nu Spartaan: 'Je zal me nooit vinden in Bulgarije of Roemenië'
Als er geen fatsoenlijke club voor Van Crooij was gekomen, dan had hij zijn voetbalcarrière beëindigd. "Ik ga niet in het buitenland zitten, want ik heb twee kinderen en een vrouwen. Je zal me nooit vinden in Bulgarije of Roemenië. Het is ook niet zo dat ik het koste wat het kost in het betaald voetbal wil blijven, maar ik vind het wel prettig om mezelf te laten zien."

'Het klopt bij RKC'

Op doelmannen Coremans en Olij na kan Sparta-hoofdtrainer Maurice Steijn zondag over iedereen beschikken voor het duel met RKC Waalwijk. Tegen de Noord-Brabanders zit Van Crooij op de bank van de Rotterdammers. "We hadden een lijstje van vijf namen. Daar stond hij ook op", licht Steijn toe. Hij werkte eerder met Van Crooij samen bij VVV-Venlo. "Hij is een prettige jongen om mee hem te werken. Er zijn veel voorwaarden om vóór Van Crooij te kiezen. Gelukkig wordt die keuze binnen de club breed gedragen." Tegen RKC Waalwijk zal Youri Schoonderwaldt in elk geval tussen de palen staan.
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-trainer Maurice Steijn:
Sparta-hoofdtrainer Maurice Steijn over RKC Waalwijk: 'Alles klopt bij dat team'
Volgens Steijn treft Sparta met RKC 'een goede ploeg'. De Haagse trainer is onder de indruk van de komende tegenstander: "Er is een goede visie bij de club. Daar heerst stabiliteit. De coach Joseph Oosting is een fijne kerel. Het klopt bij dat team. RKC heeft prima spelers. Ik verwacht ook niet dat die club in de problemen gaat komen. Bovendien zie ik RKC en Sparta als twee gelijkwaardige ploegen."
RKC Waalwijk-Sparta wordt zondag 2 oktober om 16:45 uur gespeeld. De eredivisiewedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond. Philip van Es geeft het commentaar.