FEYENOORD

Slot ziet duidelijk verschil tussen Feyenoord-selectie van nu en vorig seizoen

Sebastian Szymanski en Arne Slot tijdens de topper tegen PSV
Sebastian Szymanski en Arne Slot tijdens de topper tegen PSV © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Met veel teruggekeerde internationals hervat Feyenoord de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen NEC. Trainer Arne Slot kan dan in ieder geval geen beroep doen op Quilindschy Hartman, die ziek is. Ook Patrik Walemark is ziek, zijn beschikbaarheid is nog onzeker.
Feyenoord wacht een stevig wedstrijdblok tot aan het WK, met elf wedstrijden in zes weken tijd. Gelukkig ziet Slot progressie in de speelwijze en fitheid van zijn groep. "Dat is ook logisch, de jongens zijn nu al een aantal weken bij elkaar en hebben wedstrijden samen gespeeld. Daardoor zijn ze ook fitter. Maar in zes weken elf wedstrijden spelen is niet vaak gebeurt. Daar is een brede selectie voor nodig, en die hebben we."
Slot ziet een duidelijk verschil in zijn selectie, vergeleken met vorig seizoen. "Toen was het gat tussen de eerste veertien spelers en de rest groter dan dit seizoen. Nu is het wat gemiddelder, het ligt dichter bij elkaar."

Middenveld

Mede daarom heeft Slot op het middenveld keuzes te maken, nu hij weer kan beschikken over onder anderen Sebastian Szymanski. "Aanvallend hebben we veel luxe, vandaar dat een of twee aanvallende middenvelders verdedigend moeten spelen. Orkun Kökcü en Quinten Timber zijn tot nu toe elke wedstrijd gestart, maar op die posities hebben we tot nu toe ook niet heel veel keuze gehad. We hebben vooral op aanvallend gebied op meerdere posities in het elftal concurrentie."
Bekijk hieronder het hele gesprek met Feyenoord-trainer Arne Slot.
Slot ziet duidelijk verschil tussen Feyenoord-selectie van nu en vorig seizoen: 'Gat tussen de eerste veertien spelers en de rest was groter'
NEC-Feyenoord begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond.