nieuws

Akkoord tussen Advocaat en Belgische bond

DickAdvocaat.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
DickAdvocaat.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Dick Advocaat en de Belgische voetbalbond KBVB hebben een akkoord bereikt over een schadevergoeding voor het vroegtijdige vertrek van de oud-Spartaan als bondscoach van België. De advocaten van beide partijen zijn het zaterdag eens geworden.
Het bedrag is niet officieel bekend gemaakt. Naar verluidt gaat het om 950.000 euro. ,,De overeenkomst tussen de advocaten is definitief'', aldus Jean-Marie Philips, namens de KBVB. ,,De tekst zou begin volgende week moeten ondertekend worden door alle partijen, wanneer voorzitter De Keersmaecker en ikzelf terug in België zijn.''
De trainer nam half april ontslag bij de Rode Duivels en werd vorige maand benoemd als bondscoach van Rusland. Advocaat deed de KBVB volgens Belgische media eerder een aanbod van 250.000 euro, maar de bond zou dat bedrag te laag vinden. Contractueel was Advocaat naar verluidt verplicht tot het betalen van een geldsom van een kleine miljoen euro. De KBVB overwoog stappen tegen Advocaat als de zaak niet naar tevredenheid zou worden opgelost, maar nu is er toch nog een akkoord bereikt.