CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk haalt lekkers van dichtbij op zaterdag 1 oktober

Prei uit Poortugaal
Prei uit Poortugaal © Tineke de Lange
Begin je weekend om 08:00 met Chris Natuurlijk die dichtbij huis mooie natuur vindt en voedzame groenten, bijzondere fossielen en spannende verhalen.
Het grootste havengebied van Europa vormt het decor voor “Wild Port of Europe.” Dinsdag 4 oktober opent het achtste Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) met de publiekspremière van deze nieuwe Nederlandse natuurfilm. Chris Natuurlijk gaat samen met festivaldirecteur Raymond Lagerwaard en stadsecoloog André de Baerdemaeker op zoek naar natuur op Heijplaat, een dorpje middenin de haven van Rotterdam, om uit te zoeken wat er zoal leeft aan natuur in de grootste haven van Europa.
André de Baerdemaeker en Raymond Lagerwaard Zelfs op een plek in de haven waar wilde rucola groeit
André de Baerdemaeker en Raymond Lagerwaard Zelfs op een plek in de haven waar wilde rucola groeit © Rijnmond

Tien kookt vegetarisch en lokaal

Zaterdag 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag door Chris Natuurlijk uitgeroepen tot Eet Geen Dierendag. Op uitnodiging van Dirk-Jan Polak die - naar eigen zeggen - wortelsap door zijn aderen heeft stromen, bezoekt Chris Natuurlijk samen met Tineke de Lange en haar trouwe hond Bep de boerderijwinkel en de tegenwoordig bescheiden tuinderij van de familie Polak.
Geïnspireerd door de missie van Dirk-Jan om iedereen deze winter door te helpen met goedkope en voedzame groenten van het seizoen, zoals kolen, knollen en uien, kookt Tien een vegetarisch gerecht dat iedereen in de winkel mag proeven. Het recept van de prachtige quiche van bloemkool met vers geknipte kruiden van het land van Dirk-Jan, vind je hier.
Tien kookt vegetarisch bij Dirk-Jan Polak en Bep kijkt toe
Tien kookt vegetarisch bij Dirk-Jan Polak en Bep kijkt toe © Rijnmond

Flitscollege fossielen

Conservator Bram Langeveld van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is gek van fossielen. In Chris Natuurlijk geeft hij alvast een voorproefje van het flitscollege fossielen dat hij zondag 2 oktober in het Weekend van de Wetenschap in het museum geeft.
Mammoetbot
Mammoetbot © Rijnmond

Lekker lezen met Saskia Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn is raadslid in Krimpen aan den IJssel en werkt vier dagen per week als inkoper bij Unilever. In het weekend schrijft Saskia in een moordend tempo vrouwenthrillers en feelgood boeken. Saskia is te gast in Chris Natuurlijk om te vertellen over haar boeken, waaronder haar nieuwste thriller Losgeslagen.
In de studio van Rijnmond vertelt Saskia M.N. Oudshoorn over haar boeken
In de studio van Rijnmond vertelt Saskia M.N. Oudshoorn over haar boeken © Rijnmond
Zaterdag 1 oktober van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.