NIEUWS

112-Nieuws: Man gewond na steekpartij | Geboeide dief ontsnapt en raakt onwel |

Geboeide dief raakt onwel en wordt na reanimatie afgevoerd
Geboeide dief raakt onwel en wordt na reanimatie afgevoerd © JBMedia
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van zaterdag 1 oktober.

18:54 Man gewond na vechtpartij

Op het Stadhuisplein in Rotterdam is een man gewond geraakt aan zijn hoofd na een vechtpartij. Hij werd door een groepje aangevallen en op zijn hoofd geslagen. Het incident was op de kruising van de Lijnbaan en het Stadhuisplein. De daders vluchtten weg in de richting van de Aert van Nesstraat. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de man aangevallen werd, is nog niet duidelijk. De politie is nog op zoek naar de verdachten, er is nog niemand aangehouden.

15:15 Geboeide dief ontsnapt uit politibus

Bij een woninginbraak aan de Donkerslootstraat in Rotterdam is een man vandaag op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie. De man werd geboeid achterin een politiebus gezet. Dankzij een defecte schuifdeur wist de man te ontsnappen. Hij zette het op een lopen en kon zich verstoppen in een tuin aan de Elzendaal, een paar honderd meter verderop.
 Toen de politie hem daar aantrof, leek de man onwel geworden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens een woordvoerder van de politie is de man buiten levensgevaar. De man had zijn fiets voor de deur geparkeerd: die is door de politie in beslag genomen.

14:03 Waterleiding gebroken in Dordrecht

Aan de Planetenlaan in Dordrecht is een waterleiding gebarsten. Door de breuk staat een deel van de Planetenlaan onder water. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er op dit moment geen direct gevaar voor de omgeving, maar de straat is wel afgesloten vanwege de wateroverlast. Er is lichte schade aan het wegdek.
De wateroverlast werd even na 2 uur gemeld. Er bleek water uit een put omhoog te komen. Waterleidingbedrijf Evides is bezig om het waterballet op te ruimen.

13:10 Auto botst tegen vangrail A4

Op de A4, van het knooppunt Kethelplein naar de Beneluxtunnel, is een ongeluk gebeurd bij de afrit Vijfsluizen. De auto reed op de linkerrijstrook en vloog na een klapband helemaal naar de rechterrijstrook en daarna tegen de vangrail. De inzittenden zijn alleen lichtgewond geraakt. De twee rechterrijstroken waren kort afgesloten, maar zijn nu weer vrij.
Auto botst tegen vangrail A4
Auto botst tegen vangrail A4 © FlashphotoNL

12:30 Boot met kinderen slaat om

Op het Brielse Meer bij Zwartewaal is vanmiddag een bootje omgeslagen. Aan boord waren zes kinderen en een begeleider. Ze zijn lid van de scouting. Alle opvarenden droegen reddingsvesten. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel en konden daarna door. Het bootje, een vlet, is weer overeind gezet.

09:00 - Erehaag van politie voor 112-fotograaf Joey

Erehaag van politie, brandweer en handhavers voor de overleden Joey Heijstek.
Erehaag van politie, brandweer en handhavers voor de overleden Joey Heijstek. © MediaTV
Vandaag vond de uitvaart plaats van 112-fotograaf Joey Heystek. Joey overleed aan een zeldzame vorm van kanker. Samen met handhavers en collega's van de brandweer brachten de politie Joey een laatste groet.

01:30 - Studentenfeest loopt uit de hand: vechtpartij met politie

In Rotterdam-Kralingen is vannacht een studentenfeest uit de hand gelopen. Op het feest waren 15 tot 20 studenten. Er was geklaagd over geluidsoverlast. Toen de politie kwam, ging het helemaal mis. De studenten gingen agenten te lijf. De politie spreekt over een pittig gevecht. Meerdere politiemensen raakten gewond. Uiteindelijk zijn drie studenten aangehouden. Een van hen was gebeten door een politiehond.

04:40 - Veel schade door uitgebrande auto's

In Schiedam zijn meerdere auto's uitgebrand. Ze stonden op de De Savornin Lohmanlaan in de wijk Nieuwland. Twee auto zijn volledig uitgebrand en vier andere auto's raakten zwaar beschadigd. De oorzaak is nog niet bekend, mogelijk was er sprake van kortsluiting.

00:00 - Wekenlange gijzeling begon in Rotterdam

In een huis in Den Haag is een man wekenlang gegijzeld geweest en hij is daarbij zwaar mishandeld. Het slachtoffer meldde zich deze week gewond bij de politie, nadat hij uit het huis was ontsnapt. Hij deed dat door uit een raam te springen. Het gaat om een man uit Zuid-Amerika. Het slachtoffer was begin deze maand bij drie mannen in een auto gestapt in Rotterdam, bij het Centraal Station. Daarna begon de gijzeling.