nieuws

De Bakker naar tweede ronde in Halle

2010bakker.cropresize.tmp.JPG
2010bakker.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Tennisser Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Gerry Weber Open in Halle. Op het Duitse gras was de 21-jarige 's-Gravenzander met 6-4, 7-6 (11) te sterk voor qualifier Rohan Bopanna uit India.
De Bakker was al een paar keer dichtbij geweest toen hij op 3-3 in de eerste set een break realiseerde. In de tweede set kreeg hij in de tweede game meteen een kans om een gat te slaan. Dit breakpoint, naar later bleek de laatste van de partij, werkte de dertigjarige Bopanna weg.
In de tiebreak deelde de Indiër een eerste tik uit, maar De Bakker maakte dit snel goed. Op 5-4 achter sloeg hij een ace met een tweede opslag en op 6-5 werkte hij het eerste setpunt weg. Op het tweede setpunt tegen sloeg De Bakker weer een ace. Na kansen over en weer maakte de man uit 's-Gravenzande het eindelijk af, met een minibreak, op 12-11.
In de tweede ronde volgt een lastige opgave voor Thiemo de Bakker. De als achtste geplaatste Lleyton Hewitt is dan de tegenstander. De voormalige Australische nummer één van de wereld ontdeed zich met tweemaal 6-2 van landgenoot Peter Luczak.