112

112-nieuws: Politiebus te water na achtervolging in Dordrecht | Man overleden door steekincident in Rotterdam

In Dordrecht reed een politiebus het water in
In Dordrecht reed een politiebus het water in © ZHZ Actueel
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van zondag 2 oktober.

15:06 uur - Vertraging op de A20 door ongeval

11:09 uur - Man overleden door steekincident in Rotterdam

De man die gisteren om het leven kwam bij metrostation Melanchtonweg in Rotterdam is gedood met een mes. Dat meldt de politie. Ooggetuigen zeggen dat de man van 36 uit Rotterdam ruzie had gekregen met een bekende. De verdachte, een 60-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.  
Volgens de politie hebben veel mensen de ruzie zien gebeuren. Ze zijn op zoek naar hen. Ook zoekt de politie de man die meteen na de steekpartij eerste hulp heeft verleend. Hij wordt gezien als een belangrijke getuige.

01:45 uur - Politiebus te water na achtervolging in Dordrecht

In de Dordtse wijk Sterrenburg zijn vannacht een politiebus en een brommer te water geraakt na een achtervolging. Volgens een woordvoerder van de politie zat de bus achter de brommer aan, die rondreed zonder kentekenplaat. Op de Oudendijk reed de bus door het natte gras. Daarbij gleed de wagen weg. De bus tikte de brommer aan en beide voertuigen kwamen in een sloot terecht.  
Niemand raakte gewond. De bromfietsbestuurder had teveel gedronken, maar omdat hij nog maar 17 was, werd hij naar huis gestuurd. Vandaag moet hij op het politiebureau verschijnen voor een verklaring.