FEYENOORD

Feyenoord morst kostbare punten bij NEC en klimt niet op de ranglijst

Iván Márquez glijdt de 1-1 binnen voor NEC tegen Feyenoord
Iván Márquez glijdt de 1-1 binnen voor NEC tegen Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In de eredivisie heeft Feyenoord zondag niet geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax en PSV. De Rotterdammers speelden in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC. Het team van hoofdtrainer Arne Slot blijft vierde staan met zeventien punten uit acht duels.
Dit moet je onthouden van NEC-Feyenoord
Dit moet je onthouden van NEC-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord startte goed aan het uitduel met NEC. In Nijmegen nam de ploeg van hoofdtrainer Arne Slot het initiatief, maar het duurde even totdat de Rotterdammers een grote kans kregen. Na een klein kwartier spelen verzaakte Danilo de bezoekers op voorsprong te koppen. De Braziliaanse spits van Feyenoord knikte de bal op de vuisten van NEC-doelman Jasper Cillessen.
Halverwege de eerste helft zou Feyenoord wel aan de leiding komen. Op de rand van het zestienmetergebied kreeg Quinten Timber de bal aangespeeld van Danilo. De middenvelder van de Rotterdammers twijfelde geen moment en plaatste de bal laag achter Cillessen (0-1). Een paar minuten later probeerde Timber weer de NEC-doelman te passeren, maar Cillessen pakte toen wél het schot van de Feyenoorder.
Zo klonk de 0-1 van Quinten Timber bij NEC-Feyenoord op Radio Rijnmond
De Rotterdammers gaven in de eerste helft amper kansen weg. Toch zou het thuisteam de stand nog gelijktrekken. Feyenoord stond daarbij met een man minder, omdat Marcus Pedersen moest worden verzorgd vanwege een bloedneus. NEC sloeg in die fase dus toe met een intikker van Iván Márquez (1-1).

Amper kansen

Na de rust kwam Feyenoord stroef uit de kleedkamer. Zo werkte keeper Justin Bijlow met zijn linkerbeen de bal niet goed weg. NEC-smaakmaker Oussama Tannane kreeg die voor zijn voeten, waarna de middenvelder van grote afstand schoot. De bal ging maar een meter over het lege doel van de Rotterdammers. Op het uur bibberde Feyenoord nog een keer. Landry Dimata dook gevaarlijk in het zestienmetergebied van de bezoekers op. De Congolese Belg kon een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant net niet in het doel tikken.
Halverwege de tweede helft voerde hoofdtrainer Arne Slot bij Feyenoord een driedubbele wissel door tegen NEC
Halverwege de tweede helft voerde hoofdtrainer Arne Slot bij Feyenoord een driedubbele wissel door tegen NEC © VK Sporthoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord gaf daarna geen grote kansen meer weg, maar forceerde zelf nauwelijks iets tegen NEC. Invaller Sebastian Szymanski was nog dichtbij een tweede Rotterdamse treffer. Zijn schot week af via Bart van Rooij, waarna de bal naast plofte. Feyenoord zorgde daarna niet voor een slotoffensief en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Na afloop zou het vooral nog gaan over een afgekeurde goal van Santiago Gimenez, die daarbij in de blessuretijd een uittrap van Cillessen blokkeerde.

NEC - Feyenoord 1-1 (1-1)

23' 0-1 Quinten Timber
37' 1-1 Iván Márquez
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (62' Geertruida), Trauner, Hancko, López; Timber, Dilrosun (80' Bullaude), Kökçü; Jahanbakhsh (74' Paixão), Danilo (62' Gimenez), Idrissi (62' Szymanski)