EXCELSIOR

Excelsior in matige wedstrijd met minimale cijfers onderuit tegen FC Utrecht en Henk Fraser

Kenzo Goudmijn namens Excelsior tegen FC Utrecht
Kenzo Goudmijn namens Excelsior tegen FC Utrecht © VK Sportphoto/Mischa Keemink
Excelsior heeft zondagmiddag met minimale cijfers van FC Utrecht verloren. De Kralingers konden tegen de ploeg van voormalig Sparta-trainer Henk Fraser aanvallend weinig uitrichten en kwamen de in de eerste helft opgelopen achterstand dan ook niet te boven: 0-1.
Dit moet je onthouden van Excelsior-FC Utrecht
Dit moet je onthouden van Excelsior-FC Utrecht © Rijnmond
Excelsior sloot het eerste wedstrijdblok voor de interlandperiode met een nederlaag bij Fortuna Sittard af (1-0). De Kralingers beleefden verder een prima seizoensstart, maar stelden in dat duel wel teleur en dus wilde de ploeg van Marinus Dijkhuizen zich tegen FC Utrecht, waar voormalig Sparta-trainer Henk Fraser aan het roer staat, in eigen huis graag herstellen.
Marinus Dijkhuizen na Excelsior-FC Utrecht (0-1): 'Ik kan alleen maar trots zijn'
Prettig voor Excelsior was dat het bij die missie weer de beschikking over Marouan Azarkan had. De vleugelflitser miste twee duels door een blessure, maar bleek voldoende hersteld om tegen FC Utrecht vanaf het begin zijn kunsten te vertonen. Daarentegen ontbrak verdediger Sven Nieuwpoort net als tegen Fortuna wegens een blessure. Hij werd vervanger door jongeling Serano Seymor.

Eerste kans

In de openingsfase was Excelsior, dat voor de interlandperiode met 1-0 verloor bij Fortuna Sittard, de bovenliggende partij. Spits Mike van Duinen kwam een aantal keer in kansrijke positie, al leidde het niet echt tot grote mogelijkheden. De eerste kans van de wedstrijd ontstond echter pas na 22 minuten. Kenzo Goudmijn kon op aangeven van Couhaib Driouech vanaf de rand van het strafschopgebied schieten, maar deed dat recht op FC Utrecht-doelman Vasilios Barkas af.
Bekijk hier het interview met Excelsior-spits Mike van Duinen. Tekst gaat verder onder de video.
Van Duinen denkt dat er meer in had gezeten voor Excelsior tegen FC Utrecht: 'We hebben ze wel het mes op de keel gezet'
Heb bleek het einde van een goede fase van Excelsior. FC Utrecht schakelde een tandje bij en maakte het de ploeg van Marinus Dijkhuizen heel lastig. Eerst kwam Excelsior nog goed weg, toen Naoki Maeda de bal op aangeven van Sander van de Streek voor het inglijden had, maar dat net naast het Excelsior-doel deed.

Van de Streek

Maar niet veel later was het diezelfde Van de Streek die wél voor de openingsgoal voor FC Utrecht zorgde. Uit een corner van Can Bozdogan knikte de middenvelder de bal achter Excelsior-doelman Stijn van Gassel. Bas Dost kreeg daarna oog-in-oog met Van Gassel de kans op 0-2 na een fout van Seymor, maar stuitte op de Excelsior-goalie. Driouech kreeg kort voor rust nog een grote kopkans op de 1-1 op aangeven van Azarkan, maar kopte de bal niet goed in. De achterstand van de Kralingers was bij rust echter simpelweg verdiend te noemen.
FC Utrecht-trainer Henk Fraser won nipt bij Excelsior: 'We zaten met dichtgeknepen billen'
Na rust kreeg Julian Baas al snel een aardige schietkans na een door hemzelf opgezette aanval, maar hij schoot de bal ver naast. Waar men in Kralingen hoopte dat het een voorbode was voor een goede tweede helft van de Kralingers, viel dat behoorlijk tegen. Excelsior probeerde het wel, maar gevaarlijk werd de ploeg van Dijkhuizen eigenlijk amper.
Excelsior hoopte in de slotfase nog op een strafschop nadat Baas werd neergelegd, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Excelsior verloor zo voor de tweede maal op een rij en scoorde net als tegen Fortuna niet. Volgende week zaterdag wacht de Kralingers een duel met NEC.

Excelsior - FC Utrecht 0-1 (0-1)

31’ Sander van de Streek 0-1
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor, Tjoe-A-On (84' Awoudja); Baas, Ayoub, Goudmijn (78' Donkor); Azarkan (69' Kharchouch), Van Duinen, Driouech (69' Lamprou)