FEYENOORD

Arne Slot over afgekeurd Feyenoord-doelpunt: 'Je moet ervoor zorgen dat je hier niet afhankelijk van bent'

Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot
Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na het uitduel met NEC (1-1) was er bij Feyenoord veel stof om over na te praten. Bijvoorbeeld over de afgekeurde treffer van Santiago Gimenez in de blessuretijd. Hoofdtrainer Arne Slot reageerde op deze fase.
"Er werd uitgelegd dat het onsportief spel was van Gimenez. Vandaar dat hij de gele kaart kreeg", reageert Slot na afloop op de afgekeurde goal van de Rotterdammers. "Ik zie dat een speler stilstaat en niet in beweging komt. Vervolgens wordt tegen hem de bal aangeschoten. Daarna maakte hij een doelpunt voor een open goal, maar er was al gefloten."
Slot was ook kritisch op zichzelf bij deze fase. "Voor zover mijn spelregelkennis reikt, dacht ik dat als je een beweging naar de bal toe maakt, dat het niet mag. Misschien is die spelregelkennis van mij niet voldoende", reflecteert de hoofdtrainer van Feyenoord.
Maar na de wedstrijd wilde Slot niet alleen inzoomen op de gele kaart van Gimenez. "Je moet ervoor zorgen dat je dusdanig goed genoeg bent, dat je niet afhankelijk bent van een beslissing in de laatste minuut of in een eerdere fase van de wedstrijd." Slot vindt dat Feyenoord nog niet op dát niveau is. "Dat was vandaag vooral te wijten aan het laatste uur."
Arne Slot wil niet te veel focussen op afgekeurde Feyenoord-goal tegen NEC