SPARTA

Verschueren zag zijn kopbal bij het tweede Sparta-doelpunt nog geraakt worden door twee spelers: 'Mag op mijn naam blijven staan'

Arno Verschueren na zijn eerste doelpunt tegen RKC.
Arno Verschueren na zijn eerste doelpunt tegen RKC. © Geert van Erven/Orange Pictures
Met twee doelpunten werd Arno Verschueren de matchwinner voor Sparta, dat zich met tien man terugknokte van een 2-1 achterstand en bij RKC (2-2) een punt pakte. De 25-jarige Belg glunderde na afloop bij het praten over zijn twee doelpunten. "Denk drie jaar geleden voor het laatst twee keer gescoord."
Arno Verschueren staat na afloop van het duel tussen RKC en Sparta goedgehumeurd voor de camera's van Rijnmond. De middenvelder grapt richting clubtopscorer Vito van Crooij, die er dit seizoen al vier maakte. Verschueren tekende zondag pas voor zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. "Vito voelt mijn hete adem al, denk ik", lacht Verschueren.
De middenvelder was tegen RKC heel belangrijk voor Sparta, dat al snel op achterstand kwam, maar daarna al in de eerste helft orde op zaken stelde via Verschueren. Alleen drukte Sparta het overwicht in de eerste helft niet verder in doelpunten uit. Na rust ontstond vervolgens een compleet ander spelbeeld en had de Kasteelclub het lastig.
"We hadden voldoende kansen om in de eerste helft afstand te nemen. In de rust doen zij wat omzettingen en daar hadden wij geen antwoord op. Op een gegeven moment kregen wij er wél weer grip op, maar toen viel de rode kaart (van Shurandy Sambo, red.). Dan weet je dat het moeilijk gaat worden."

Op zijn naam

Sparta bleef echter knokken en kwam via de tweede treffer van Verschueren, die naar eigen zeggen drie jaar geleden voor het laatst twee keer scoorde, in dienst van NAC tegen Jong AZ, alsnog weer op gelijke hoogte. Hoewel: was het wel Verschueren die hem maakte? Achteraf was daar de nodig verwarring over. "Bart (Vriends, red.) leek hem nog te raken, maar hij zei tegen mij dat dat niet zo was. En misschien heeft de verdediger (Shawn Adewoye, red.) de bal nog geraakt. Maar hij mag wel op mijn naam blijven staan", lacht Verschueren.
Hoe dan ook pakte Sparta dankzij die 2-2 een punt bij RKC. Op basis van de eerste helft een teleurstellend resultaat voor Sparta, maar al met al denkt Verschueren dat de ploeg van Maurice Steijn wel tevreden mag zijn met een punt. "Het voelt als een gewonnen punt als je met tien man terugkomt tot 2-2. Er zat misschien gewoon niet meer in. Dit is een belangrijk resultaat."
Bekijk hier het interview met Sparta-middenvelder Arno Verschueren.
Sparta-middenvelder Verschueren glundert na heldenrol voor Sparta tegen RKC: 'Drie jaar geleden voor het laatst twee keer gescoord'