PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Het leek erop dat het heilige vuur er niet was'

Feyenoord druipt af na het tegendoelpunt van NEC
Feyenoord druipt af na het tegendoelpunt van NEC © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Het 1-1 gelijkspel bij NEC geeft de mannen van Podcast Feyenoord genoeg gespreksstof. De Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg schuiven aan bij presentator Jesse van Someren en zij constateren dat de Rotterdammers vooral in de tweede helft te weinig brachten in Nijmegen. "We hebben niet gezien dat Jasper Cillessen toen werd getest", merkt Kranenburg op.
"Feyenoord had in de tweede helft meer moeite om tot kansen te komen, in tegenstelling tot de eerste helft", zegt Kranenburg, die bijvoorbeeld wijst op de grote kopkans van Danilo aan het begin van het duel. "Het was wat matjes. Het was niet goed."
"Het is ook wat je uitstraalt", zegt Van Eersel. "Feyenoord had tegen NEC wel het overwicht, maar het ging in een langzaam tempo van de ene kant naar de andere kant. Het leek er niet op dat het heilige vuur er was, dat Feyenoord zondag NEC stuk zou gaan spelen. Dat heb ik echt gemist in deze wedstrijd."

'Naam en faam heeft Cillessen misschien geholpen'

De mannen van Podcast Feyenoord haalden ook het afgekeurde doelpunt van Santiago Gimenez in de extra tijd aan. Jasper Cillessen trapte de bal tegen de Mexicaan aan, waarna de Feyenoord-spits scoorde. Door die goal ging uiteindelijk een streep. "Ik vraag me af wat Gimenez fout doet", aldus Kranenburg. "Neemt Cillessen zelf niet heel veel risico en is dit een fout van de keeper? Gimenez hinderde Cillessen toch niet?"
Er wordt in de podcast meermaals benadrukt dat Feyenoord niet door deze fase heeft gelijkgespeeld bij NEC. Van Eersel denkt wel dat de naam en faam van Cillessen bij dit moment heeft geholpen. "Als dit bij een beginnend keepertje was gebeurd, dan was het misschien anders gelopen dan met iemand die straks naar het WK in Qatar gaat. Maar dat kun je nooit hard maken." De Feyenoord-watcher vergelijkt het met een werknemer die op de werkvloer pas net komt kijken. "Dan kun je je net wat minder permitteren dan iemand die al een gevestigde naam is."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.