112

112-nieuws: Noordtunnel richting Gorinchem deels dicht door ongeluk | Bedrijf Alblasserdam niet verantwoordelijk voor dodelijk ongeval in loods

Door een ongeluk voor de Noordtunnel zijn twee rijstroken dicht
Door een ongeluk voor de Noordtunnel zijn twee rijstroken dicht © Rijkswaterstaat
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van maandag 3 oktober.

16:30 - Noordtunnel richting Gorinchem deels dicht door ongeluk

Nadat eerder op de maandagmiddag ook de Drechttunnel al deels was afgesloten, is nu de Noordtunnel in de richting van Gorinchem grotendeels dicht. Het is het gevolg van een ongeval waarbij vier auto's en een vrachtwagen betrokken zijn. Er is slechts één van de drie rijbanen beschikbaar. Naar verwachting is de tunnel rond 17:00 uur weer open.

15:35 - Bedrijf Alblasserdam niet verantwoordelijk voor dodelijk ongeval

Een transportbedrijf in Alblasserdam is volgens de rechter niet schuldig aan de dood van een van zijn chauffeurs. In februari 2020 viel een werknemer van het bedrijf van een ladder toen hij probeerde de overheaddeuren van de loods te sluiten. Die werkten niet en kon daardoor niet worden afgesloten. De man viel van zo'n 4,5 meter hoogte van de ladder en overleed.
De Officier van Justitie oordeelde dat het transportbedrijf verantwoordelijk was voor de omstandigheden die leidden tot het noodlottige ongeval. De OvJ sprak van een levensgevaarlijke situatie voor werknemers omdat er niet werd voldaan aan meerdere veiligheidsbepalingen.
De rechtbank oordeelde echter anders. Zo verzocht de directeur van het transportbedrijf werknemers om geen gebruik te maken van de deur en hing er ook een briefje op de deur met een waarschuwing. Een getuige vertelde dat het slachtoffer hiervan wist, stelt de rechter.
Omdat het slachtoffer zonder opdracht en valbescherming vervolgens de ladder opklom, oordeelt de rechter dat het bedrijf niet nalatig is geweest en geen gevaar heeft gecreëerd voor werknemers.

14:10 - Tunnelbuis Drechttunnel afgesloten door gekantelde aanhanger

In de Drechttunnel is aan het begin van de middag een auto met aanhanger omgekiept. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De aanhanger zat volgeladen met hout.
De ravage in de tunnel is groot: over een deel van de weg liggen houtblokken verspreid. Daarom is de rechtertunnelbuis tussen Zwijndrecht en Dordrecht voorlopig afgesloten.
Update 15:15 - De rechtertunnelbuis richting Breda is weer open.
In de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel liggen veel houtblokken op de weg
In de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel liggen veel houtblokken op de weg © RTV Dordrecht

12:25 - Schennispleger op heterdaad betrapt in Rotterdam-Noord

Een 29-jarige man uit Lelystad is maandagochtend aangehouden op de Bovendijk in Rotterdam-Noord toen hij daar zijn broek liet zakken en zijn billen toonde. De schennispleger wordt verdacht van zo'n 20 zaken in het afgelopen jaar. Hij was al eerder aangehouden, maar ging daarna opnieuw in de fout. Vanochtend werd hij tijdens de daad betrapt door een agente in burger.

11:30 uur - Tuinhuisje in Oud-Beijerland in brand

In een tuinhuisje aan de Zinkweg in Oud-Beijerland is maandagochtend door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. De vlammen zijn ook overgeslagen naar een boom, maar niet naar het naastgelegen huis. De brandweer is met twee voertuigen ter plaatse. Bij de brand komt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ZHZ best wat rook vrij. Daarom wordt omwonenden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.
Update 11:52 uur - De brand is inmiddels uit. Het tuinhuis is volledig afgebrand.
De brand in Oud-Beijerland
De brand in Oud-Beijerland © Politie Hoeksche Waard

11:20 uur - Twee gewonden bij steekpartij in Rotterdam

In de nacht van zondag op maandag zijn rond 3:00 uur twee gewonden gevallen bij een steekpartij in Rotterdam. De precieze locatie is volgens de politie nog onbekend. Een medewerker van de RET zag beide slachtoffers zitten op het stationsplein in Schiedam. Een van hen bleek gestoken. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
De verdachte(n) is/zijn op de vlucht geslagen, de politie zoekt naar getuigen.