FC RIJNMOND

FC Rijnmond over goal van Gimenez: 'Feyenoord benadeeld, of is niet alles in beeld gebracht?'

FC Rijnmond met oud-voetballer Leen van Steensel
FC Rijnmond met oud-voetballer Leen van Steensel © Rijnmond
In onze voetbaltalkshow FC Rijnmond gaat het uitgebreid over het opmerkelijke moment tussen NEC-keeper Jasper Cillessen en Feyenoord-spits Santiago Giménez. In blessuretijd scoorde de Mexicaan nadat de doelman de bal tegen hem aan knalde. “Feyenoord werd daar echt benadeeld, er gebeurde niets”, zegt Geert den Ouden. NEC - Feyenoord eindigde zondag in 1-1.
“Je mag een keeper niet hinderen bij een hervatting van het spel. Dat deed hij niet. Maar misschien is niet alles in beeld gebracht, dat kan. Als hetgeen wij hebben gezien op tv echt de situatie is, is het een foute beslissing van Serdar Gözübüyük.”
Oud-voetballer Leen van Steensel vindt de actie van Cillessen vreemd: “Het was dom van hem, hij moet dat risico niet lopen. Giménez bewoog niet, hij stond stil. Dus had Gözübüyük die goal goed moeten keuren.” Dat vindt ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel: “Cillessen schoot de bal bewust tegen Giménez aan, terwijl hij er links en rechts langs kon.”

Tempo erg laag

En dus profiteerde Feyenoord zondag niet van het eerdere puntenverlies van Ajax en PSV. “Ze hadden een klein beetje moeite om er weer in te komen na het interlandweekend. Dat is soms onverklaarbaar", zegt Van Steensel.
“Het tempo lag na het eerste half uur wel heel erg laag. Feyenoord kon NEC niet stuk spelen, dat kunnen ze zichzelf verwijten”, vindt Van Eersel.
In FC Rijnmond gaat het ook over Quinten Timber. Na zijn goal juichte hij nauwelijks. Waarom? "Scoren is het mooiste wat er is", vindt Van Steensel. "Ze moeten gewoon op elkaar vallen en genieten van het moment."
Uiteraard komen ook Sparta en Excelsior aan bod. Had Excelsior een penalty moeten krijgen? "Er is contact met Mike van Duinen, dan moet je een strafschop geven."
Kijk hieronder naar de hele uitzending: