nieuws

Camping van Rotterdammer Cees Engel moet dicht om 'onacceptabele leefsituatie'

Rotterdammer Cees Engel
Rotterdammer Cees Engel
De gemeente Zundert wil camping Fort Oranje in Rijsbergen sluiten. De woon- en leefsituatie van de ruim 600 inwoners is volgens de burgemeester van Zundert 'volstrekt onacceptabel'.
De camping van Rotterdammer Cees Engel was te zien in een docusoap van SBS6. Daaruit bleek dat de voormalig familiecamping nu vooral bewoond wordt door mensen met schulden en mensen die nergens anders terecht kunnen.

Stevig ingrijpen


Het voornemen werd vrijdag bekendgemaakt op een bijeenkomst met de burgemeesters van Zundert en Breda, de politie en de GGD.
"Fort Oranje is geen normale camping meer", stelt de Zundertse burgemeester Lenny Poppe." De woon- en leefsituatie vraagt om direct en stevig ingrijpen van de overheid."

Mensenhandel


Volgens Poppe is de camping in de loop van de jaren uitgegroeid tot een criminele woonwijk. Zo zou er sprake zijn van mensenhandel.
Onder de bewoners van de camping zijn 120 kinderen, van wie velen jonger dan veertien jaar. Het komende jaar moeten de bewoners ergens anders worden gehuisvest.

Verleden tijd


Engel geeft toe dat er in het verleden prostitutie plaatsvond op de camping, maar zegt dat dit nu verleden tijd is. Hij heeft twee weken de tijd om te reageren op de voorgenomen sluiting.