nieuws

'Bezuinigen op brandweer gevaarlijk'

2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.2.cropresize.tmp.JPG
2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.2.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De gemeenteraad van Albrandswaard is tegen de voorgestelde bezuinigingen op de brandweer. De raad verwierp maandag unaniem het voorstel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) om 5 procent in te leveren.
Volgens het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio is een bezuiniging van 4,5 miljoen euro noodzakelijk om de begroting rond te krijgen. Voor Albrandswaard komt onder meer de kazerne aan de Schroeder van de Kolklaan in Poortugaal in aanmerking om wegbezuinigd te worden.
De lokale politici zien dat niet zitten, omdat ze vrezen dat de veiligheid van de burgers dan in het geding kan komen. De brandweer moet in 7 minuten ter plaatse zijn, maar zonder de kazerne in Poortugaal zou dat volgens de gemeenteraad niet lukken.
Zo'n twintig leden van de vrijwillige brandweer woonden de vergadering bij.

Meer tegenstand

Albrandswaard is niet de enige gemeente die ontstemd is over de voorstellen van de Veiligheidsregio. Barendrecht en Lansingerland spraken zich eerder uit tegen de plannen. Op 28 juni bespreken de burgemeesters uit de regio de bezuinigingsvoorstellen met het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio.