nieuws

Politie arresteert gewapende man op Adrianastraat

De politie Rotterdam heeft afgelopen week twee mannen aangehouden na een zoekactie in het Oude Westen. Ook werden drie vuurwapens, een mes en geld in beslag genomen.
Agenten deden woensdag en donderdag onderzoek in het Oude Westen, omdat daar de laatste tijd veel geweld plaatsvond en er diverse meldingen van overlast binnenkwamen.

Vuurwapens


Woensdag besloten agenten een automobilist te fouilleren op de Adrianastraat. De 28-jarige bestuurder bleek een pistool op zijn lichaam te dragen. In de auto lag ook iets wat op een sleutelhanger leek. Dit bleek een geladen wapen te zijn.
Na een bezoekje aan de vriendin van de Rotterdammer op de 1ste Middellandstraat werd nog een vuurwapen gevonden. De man en de 21-jarige bijrijder zijn aangehouden.

Witwassen


Tijdens een andere controle trof de politie 8500 euro aan bij een 29-jarige Rotterdammer. Hij kon in eerste instantie niet goed uitleggen waar het geld vandaan kwam, waarna het geld werd ingenomen.
Later kon de man aantonen dat het bedrag van een schade-uitkering kwam. De verdenking van witwassen viel weg, maar het complete bedrag kreeg hij er niet mee terug. Omdat hij nog 2563 euro moest betalen aan de Belastingdienst en 1154,92 euro aan het CJIB, werd een deel van het geld ingehouden

Drugs


Donderdag werd ook een 24-jarige Rotterdammer opgepakt. Agenten wilden tien personen fouilleren op het Tiendplein. Een van de mannen ging er meteen vandoor. Hij struikelde op de Sint Mariastraat, waar hij gearresteerd kon worden.
In de auto van de man vond de politie spullen die gebruikt worden bij de verhandeling en versnijding van drugs.

Mes


In totaal werden er donderdag 30 voertuigen en 40 personen gecontroleerd. Ook werd er een mes in beslag genomen.