nieuws

Plannen voor spectaculaire tokkelbaan over de Nieuwe Maas

Spannender kan het bijna niet: een tokkelbaan vanaf De Rotterdam naar de andere kant van de Nieuwe Maas. Rotterdammer Patrick Berkhof heeft vergevorderde plannen, maar nu het geld en de vergunningen nog.
De nieuwe attractie zou moeten komen in een leegstaand kantoor op de 41ste etage van het gebouw De Rotterdam, op 140 meter hoogte.
"Moet je je voorstellen hoe gaaf het zou zijn om hiervandaan met een zipline naar beneden te gaan," vertelt de 31-jarige Berkhof enthousiast. "Het uitzicht op de stad en dan zo langs de Erasmusbrug zoeven."

Rotterdam heeft spanning nodig


Volgens Berkhof heeft Rotterdam meer spanning nodig. "We hebben de ambities van een wereldstad, maar daar hoort dan ook een attractie van niveau bij."
De bedoeling is om het gebouw van Spido op het Willlemsplein als landingslocatie te gebruiken. "En de Erasmusbrug is dan de tribune, waarvandaan je alles kunt zien gebeuren."

Crowdfunding


Berkhof heeft voor zijn plan Line45 geld gevraagd aan Citylab010, de opvolger van het Stadsinitiatief. Ook heeft hij verschillende financiers benaderd en start hij binnenkort een crowfundingactie.