ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

Vrouw glipt ongezien langs beveiliging Rotterdam Airport en pakt vlucht naar Malaga

Vliegtuig stijgt op van RTHA
Vliegtuig stijgt op van RTHA © archief
Een vrouw heeft maandag ongezien de beveiliging van Rotterdam The Hague Airport weten te omzeilen. De vrouw slaagde er zelfs in om ongecontroleerd in een vliegtuig naar Malaga te stappen. Die vlucht vertrok met de vrouw aan boord richting Spanje. Uiteindelijk moesten twee vluchten een tussenlanding maken.
Op het moment dat de Koninklijke Marechaussee er door het terugkijken van camerabeelden achterkwam dat de vrouw ongemerkt langs de beveiliging was geglipt, werd de gezagvoerder van het vliegtuig ingelicht.
Eerst dacht de marechaussee dat de vrouw aan boord van een toestel naar Faro in Portugal zat. Dat toestel zette een tussenlanding in in Bordeaux. Toen de landing al was ingezet, werd in Rotterdam duidelijk dat de vrouw aan boord van een ander vliegtuig was gegaan: naar Malaga. De piloot van dat toestel besloot een tussenlanding te maken in Madrid, waar ze door de Spaanse politie werd opgepakt.
Hoe de vrouw door de beveiliging wist te glippen, is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.