WEERBERICHT

Het weer van vandaag: zonnig herfstweer

Het weer van dinsdag 4 oktober
Het weer van dinsdag 4 oktober © Rijnmond
Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en blijft het vrijwel droog. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind koelt het af naar 12 graden.
Morgen wisselen zon en bewolking elkaar af met de meeste zon in het oosten van de regio. In de namiddag raakt het vanuit het westen bewolkt en in de avond valt er enige tijd lichte regen. De middagtemperatuur komt uit op 19 of lokaal in het oosten van de regio mogelijk 20 graden. De zuidwestenwind trekt aan tot vrij krachtig en aan zee tot krachtig of hard, windkracht 5 tot 7.

Vooruitzichten

Op donderdag is het zonnig, op vrijdag zien we naast zon ook wolkenvelden, maar het blijft droog. In de nacht naar zaterdag en mogelijk zaterdagochtend vroeg passeert een zwak front met lichte regen. Verder is er zaterdag en zondag geregeld zon en blijft het vrijwel droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 17 en dat is vrij normaal voor deze fase van oktober.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 mm neerslag.