112

112-nieuws: Meisje te water geraakt in Middelharnis en naar ziekenhuis gebracht

Politieauto in het donker (foto ter illustratie)
Politieauto in het donker (foto ter illustratie) © Rijnmond
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van dinsdag 4 oktober.

21:45 uur - Meisje te water in Middelharnis

Aan de Herman Heijermanssingel in Middelharnis is door nog onbekende oorzaak een meisje te water geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Iemand die het had zien gebeuren, haalde het slachtoffer snel uit het water.
Volgens een woordvoerder van de politie leek het heel even ernstig, maar is het slachtoffer mét ademhaling naar het ziekenhuis gebracht. De precieze leeftijd is nog onbekend, maar het gaat in elk geval om een tiener. De traumahelikopter werd overigens vlak voor de landing weer afgemeld en was niet meer nodig.

20:03 uur - Ongeluk met vrachtwagen op A15 bij Gorinchem

Update 21:03: de opruimwerkzaamheden duren waarschijnlijk tot het einde van de avond.
Op de A15, even voorbij Gorinchem, staat richting het oosten van het land nog een file. Dat komt door een ongeluk met een vrachtwagen. Er is purschuim op de weg terechtgekomen en dat moet worden opgeruimd.

17:30 uur - Huis in Dordrecht gesloten vanwege illegaal sekswerk

Een woning aan de Leerparkpromenade in Dordrecht moet van de burgemeester een maand dicht. In het pand zijn bij een controle twee sekswerkers aangetroffen die daar tegen betaling hun klanten seksueel bevredigden.
Daarbij hadden ze de hele woning in gebruik voor hun werkzaamheden. De twee zijn niet woonachtig in Nederland en bleken al in meerdere Nederlandse steden te hebben gewerkt. De persoon die het pand huurde, heeft van de gemeente Dordrecht een flinke uitbrander gekregen. De eigenaar van het pand heeft vrijwillig meegewerkt aan de sluiting.

16:15 uur - Vrouw in Hellevoetsluis zwaar onderkoeld uit water gehaald

Een vrouw is uit het Haringvliet bij Hellevoetsluis gehaald. Ze lag daar in het water en hield zich vast aan een boei. De vrouw is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Het lijkt er volgens de politie op dat ze tijdens het wandelen met haar honden is uitgegleden. De honden zijn niet in het water beland en zijn door de hulpdiensten opgevangen.

15:30 uur - Zes aanhoudingen in onderzoek verdovende middelen

De politie heeft op verschillende plekken in ons land, waaronder onze regio, zes mensen opgepakt, omdat ze wat te maken zouden hebben met verdovende middelen. Het onderzoek hiernaar werd vorig jaar al gestart. Aanleiding daarvoor was de vondst van xtc-pillen en amfetamine in een vrachtauto.
De lading was afkomstig uit een loods van een bedrijf in het Limburgse Oostrum. De straatwaarde ligt tussen de 10 en 15 miljoen euro. Onderzoek leidde vanochtend tot de aanhouding van zes mannen. Het gaat om drie verdachten van 21, 27 en 31 jaar uit Vlaardingen. De andere verdachten komen uit Rijswijk, Venlo en Waddinxveen.

10:48 uur - Jongen (13) met kapmes opgepakt in Spijkenisse

In Spijkenisse is maandagmiddag een jongen van 13 opgepakt met een kapmes. Ook een jongen van 16 is gearresteerd. Hij had ook een machete bij zich.
De politie werd rond 15:00 uur gebeld dat twee jongens met mondkapjes op over de Marrewijklaan liepen. Op het Drempelpad kwamen de agenten de twee tegen. De jongens zetten het meteen op een lopen. Beide jongens lieten hun kapmes vallen. Bij de Groene Kruisstraat werden beide jongens gearresteerd.
De jongens zijn afkomstig in Rotterdam. Wat ze in Spijkenisse deden is niet bekend.
De politie van Nissewaard vond deze messen bij minderjarige personen
De politie van Nissewaard vond deze messen bij minderjarige personen © Instagram - Politie Nissewaard

08:15 uur - Veerdienst Maassluis Rozenburg uitgevallen door storing

Door een technische storing is de veerdienst Maassluis Rozenburg vanaf 4 oktober voor onbepaalde tijd uit de vaart, meldt exploitant Blue Amigo. Er worden bussen ingezet voor fietsers en voetgangers. Het is niet bekend hoe lang de storing nog zal duren. De pont ligt bij Damen Schiedam. Eerder viel de spitsboot van de veerdienst uit. Die wacht ook nog op reparatie.

07:50 uur - Twee rijstroken dicht na ongeluk Heinenoordtunnel

Op de A29 bij de Heinenoordtunnel zijn dinsdagochtend twee rijstroken afgesloten geweest als gevolg van een ongeluk. Er gingen meerdere hulpdiensten en een bergingsdienst ter plaatse. Er was sprake van 30 minuten vertraging.

02:30 uur - Brand in appartement

Aan het Tuniserf in Rotterdam-Alexander heeft in de nacht van maandag op dinsdag een brand gewoed in een flat. De brand werd rond 02:30 uur ontdekt. De brand woedde op meerdere plekken. De bewoner is aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie en de brandweer onderzoeken de zaak.