SCHIETPARTIJ

Jongen (16) schiet op coffeeshop en wordt aangehouden door familie van eigenaar

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Archief
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden voor het beschieten van een coffeeshop op de Slaghekstraat in Rotterdam-Feijenoord. De minderjarige schutter werd door bekenden van de eigenaar van coffeeshop aangehouden en overgedragen aan de politie.
Het schietincident vond plaats rond middernacht. Op dat moment liepen bekenden van de eigenaar van de coffeeshop toevallig in de straat. Zij belden de familie van de eigenaar en gingen achter de verdachte aan. Op hun aanwijzingen wist de familie de jongen zelf in de kraag te vatten. In de omgeving van de coffeeshop werd een vuurwapen gevonden. Ook werden er inslagen in de gevel van de zaak aangetroffen en is er een kogelhuls gevonden.
De 16-jarige jongen was niet de enige aanhouding van de avond. Een auto die na de schietpartij wegreed werd later die nacht in de gemeente Haarlemmermeer aan de kant gezet. De bestuurder, een 19-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer, is aangehouden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het raak is bij de coffeeshop. Op 1 september werd door een onbekende zwaar vuurwerk afgestoken bij de zaak. Daarbij sprongen meerdere ruiten en werd er flinke schade toegericht aan de gevel van het pand. Bij die explosie raakte niemand gewond.
Er is wel vaker heibel in de omgeving van de Slaghekstraat. Zo werden er in augustus 2021 meerdere schoten gelost bij een ruzie in een kapperszaak, en werd in september 2021 een 57-jarige man doodgeschoten op de naastgelegen Laantjesweg. In februari van dit jaar werd er een man in zijn nek gestoken.