nieuws

Brand in leegstaande fabriek Arkel onder controle

De brandweer heeft de grote brand in Arkel, in de gemeente Giessenlanden, onder controle. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid iets na middernacht op Twitter. De brandweer denkt nog wel enige tijd bezig te zijn met nablussen.
De brand brak iets na 22.00 uur uit in een leegstaand fabriekscomplex aan de Stationsweg. De vlammen sloegen razendsnel om zich heen. Het vuur verspreidde zich naar meerdere leegstaande loodsen.
Al snel waren er veel hulpverlenende instanties op de been. Het duurde even voor er voldoende water was om de brand te kunnen blussen. Waarnemend-burgemeester Werner ten Kate nam een kijkje.

Rook


Vanwege de enorme rookontwikkeling waarschuwde de brandweer omstanders om uit de buurt te blijven. Omwonenden kregen het advies om ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten.

Asbest


Uit metingen is volgens de brandweer gebleken dat er in de rook geen gevaarlijke concentraties aan stoffen zaten. Wel is er op het bedrijfsterrein mogelijk asbest gevonden.

Sloop


Op het adres aan de Stationsweg was vroeger een fabriek gevestigd waar betonelementen werden gemaakt. De gebouwen van Betonson staan al enige jaren leeg. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond het pand op de nominatie om te worden gesloopt.