nieuws

Rotterdamse fysiotherapeut Van Toorn stoomt Robben klaar voor WK

2010robben.cropresize.tmp.jpg
2010robben.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Arjen Robben heeft maandag z'n eerste behandeling bij de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn gekregen. De ochtendsessie voor de blessure aan zijn hamstring duurde ruim vier uur.
En ook de komende dagen gaat de therapeut met de 'gouden handen' weer met hem verder. Alle hoop is erop gericht dat deze man Robben op tijd kan klaarstomen voor het WK.
De hamstringblessure moet bij de bijna tachtigjarige Van Toorn op korte termijn te verhelpen zijn, denkt Robben. ,,Alleen valt niet te zeggen of ik over vier dagen of over een week naar Zuid-Afrika vlieg. Ik ben er bijna zeker van dat ik sowieso naar het WK ga'', zei de international in vorm na de eerste behandelingen.

Vermaard

Van Toorn is vermaard in de voetbalwereld. Hij werkte in het verleden met Johan Cruijff, Marco van Basten, Ronald Koeman, Rafael van der Vaart en nu staat de Rotterdammer weer in het middelpunt van de belangstelling omdat hij Arjen Robben in de kortst mogelijke tijd moet zien fit te krijgen.

'Magiër'

Robben meldde zich in 2008 voor het eerst bij de Rotterdamse magiër. Hij zat bij Real Madrid en kampte met een hamstringblessure. Rafael van der Vaart bracht hem bij Van Toorn. ,,Bij clubs krijg je vaak wat meer tijd, die willen minder risico nemen. Bij Van Toorn kun je sneller weer dingen doen. Ik was heel snel terug op et veld. Ik ben nu ook zeer hoopvol'', aldus Robben.
Robben heeft zijn koffer ingepakt laten staan. ,,Het is echter moeilijk ver vooruit te kijken. Ik heb één kans en ga er vol voor.''
Arjen Robben vertelt over de behandeling:
Robben komt naar buiten na de behandeling: