nieuws

Verdachte van overval SecurCash hoort 12 jaar cel eisen

SecurCash aan de Kiotoweg
SecurCash aan de Kiotoweg
Tegen een Belgische verdachte van een gewelddadige overval op een geldtransportbedrijf in Rotterdam is twaalf jaar cel geëist. Justitie spreekt van een 'buitencategoriezaak'. Bij de overval werden personeelsleden beschoten en bedreigd.
De overval op SecurCash aan de Kiotoweg gebeurde in april 2011. Meerdere daders bliezen de deur op met explosieven. Twee medewerkers raakten zwaar gewond. De daders gingen er vandoor met 1,4 miljoen euro.

Nietsontziende overval


Justitie spreekt van een professionele en nietsontziende overval. Toch eist de officier van justitie niet de maximumstraf van zestien jaar.
Hij houdt rekening met het feit dat de verdachte al sinds begin 2014 vast zit. De 40-jarige inwoner van Charleroi, werd al in november 2013 aangehouden, dankzij onderzoek naar de kentekens van de gebruikte vluchtauto's, en daarna uitgeleverd. De andere daders van de overval lopen nog vrij rond.

Complex onderzoek


Bij het rond krijgen van de zaak moest niet alleen met België, maar ook met Duitsland worden samengewerkt. Dat maakte het onderzoek complex, zegt justitie.
De rechter doet over twee weken uitspraak.