WEERBERICHT

Het weer van vandaag: veel wind en vrij zacht

Het weer van woensdag 10 oktober
Het weer van woensdag 10 oktober © Rijnmond
Vandaag is er vrij veel bewolking aanwezig en zien we slechts af en toe de zon. De meeste zon zal in het oosten van de regio zichtbaar zijn. Vanmiddag neemt de bewolking van het westen uit verder toe en later vanmiddag of vanavond is er kans op wat lichte regen, vanwege de passage van een zwak front. Het wordt vrij zacht, met temperaturen die oplopen naar 18 of 19 graden.
Wel zal het hard waaien vandaag. De wind komt vanuit het zuidwesten, met windkracht 5 tot 7.
Vanavond trekt de bewolking en lichte regen naar het oosten weg en gaat het flink opklaren. Vannacht is er dan weinig bewolking en daalt de temperatuur naar ongeveer 10 graden. De wind blaast vooral aan zee nog stevig door, in het binnenland neemt deze iets af en komt uit het westen.
Morgen is het heerlijk najaarsweer met volop zon en blijft het overal droog. De temperatuur komt uit op ongeveer 17 graden en de wind is nog altijd aanwezig en waait matig boven land met windkracht 4 tot (vrij) krachtig, windkracht 5 aan zee.
Af en toe zon met vooral vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kans op wat regen. De temperaturen liggen over het algemeen rond de normaal van 17 graden.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 mm neerslag.