nieuws

Koordlopen op 40 meter hoogte tijdens succesvolle Dakendagen

Koordlopers tussen appartementsgebouwen in het centrum van Rotterdam en topdrukte voor de beeldentuin op het dak van de Bijenkorf; de derde editie van de Rotterdamse Dakendagen is succesvol verlopen.
"De voorverkoop ging dit jaar heel hard", vertelt een woordvoerder. "Ook alle tours waren van tevoren uitverkocht."
Een van de populairste daken was dat van de Bijenkorf waar zeven beelden te zien waren die na het bombardement van 1940 in het centrum van Rotterdam stonden.
Ook het gratis toegankelijke evenement de Highliners was populair: veertig meter in de lucht haalden de mannen van Dreamwalkers allerlei gevaarlijke capriolen uit op een 130 meter lange wiebelende kabel.

Uitverkocht


De organisatie moest zaterdagochtend al melden dat alle kaarten voor het evenement waren uitverkocht. Ook de gezamenlijke openluchtyoga op het dak van de Doelen trok veel bezoekers, 150 in totaal. Het waren er zoveel dat 25 mensen zondagochtend geweigerd moesten worden.
Bezoekers konden het afgelopen weekend vele hoge en niet zo hoge daken bezoeken. In totaal werden 17 daken opengesteld waaronder het Central Postgebouw, de Kunsthal, Het Witte Huis, het WTC en de Bijenkorf.
Het is nog niet bekend hoeveel bezoekers er op het evenement zijn afgekomen.