112

112-nieuws: Jongen gewond, vermoedelijke schietpartij in Hendrik-Ido-Ambacht | Landelijke ophokplicht door vogelgriep weer ingevoerd

De locatie van de vermoedelijke schietpartij in Hendrik-Ido-Ambacht
De locatie van de vermoedelijke schietpartij in Hendrik-Ido-Ambacht © MediaTV
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van woensdag 5 oktober.

21:48 - Thomassentunnel A15 weer open

De Thomassentunnel bij de A15 is richting Europoort weer volledig open. De laatste twee rijstroken zijn iets voor 21:00 uur vrijgegeven.

21:22 - Jongen (23) gewond, vermoedelijke schietpartij Hendrik-Ido-Ambacht

Op de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht is een 23-jarige jongen gewond geraakt. Dit zou na een ruzie zijn gebeurd, waarbij volgens de politie vermoedelijk is geschoten. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht is wel aanspreekbaar.

20:46 - Een rijbaan Thomassentunnel weer open

Een rijstrook bij de Thomassentunnel is inmiddels weer open richting Europoort. Rijkswaterstaat is klaar met het bergen van de voertuigen op de A15 en het schoonmaken van de weg. Eerder op de avond raakten twee mensen gewond bij een aanrijding met een andere auto.

20:41 - Landelijke ophokplicht door vogelgriep weer ingevoerd

Opnieuw gaat in het hele land een ophokplicht voor pluimvee en andere vogelsoorten gelden. Het ministerie van Landbouw neemt de maatregel vanwege het groeiend aantal gevallen van vogelgriep. De landelijke ophokplicht van vorig jaar was juist in juni in bepaalde gebieden ingetrokken, omdat er een maand lang geen nieuwe uitbraken waren. Nu duiken ze toch weer op.
Ook in onze regio, zoals op kinder- en zorgboerderijen in Spijkenisse en Vlaardingen en het Haringvliet was het de afgelopen tijd raak. De maatregel om vogels binnen te laten, geldt overigens niet alleen voor bedrijven, maar ook voor hobbyhouders.

17:17 - Thomassentunnel A15 dicht door ongeluk

De Thomassentunnel richting de Europoort is gesloten. Dit komt door een ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn geraakt. De tunnel zal tot 21:30 uur gesloten zijn. Dit komt doordat er momenteel een sporenonderzoek wordt gedaan.
Het ongeval gebeurde tussen twee auto's, met bij elkaar vier inzittenden. De vier personen zijn allemaal nagekeken door de ambulance. Twee van hen zijn lichtgewond geraakt meldt de Veiligheidsregio.

15:17 - Man in Bleiswijk wil hond redden, maar moet zelf gered worden

Een man die in Bleiswijk het water insprong om zijn hond te redden, moest vervolgens zelf worden gered door de brandweer. Dit gebeurde aan het einde van de ochtend aan de Grote Beer. De man was vast komen te zitten op een eiland in een kanovijver, aldus een woordvoerder van de brandweer.
Hij is met een speciale soort surfplank die de brandweer gebruikt, terug naar de kant gebracht. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel had hij een warme douche nodig.

13:22 - Vloer stort naar beneden in bedrijfspand Noordeloos

Aan De Vort in Noordeloos is woensdagmiddag het plafond van een bedrijfspand naar beneden komen zetten. Die klap heeft de gasleidingen beschadigd. Daardoor is een gaslek ontstaan. Inmiddels is de gasleiding dichtgedraaid. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om een eenmansbedrijf. Van de zolder is de vloer met het plafond van de benedenverdieping naar beneden komen zetten. Er was niemand aanwezig in het pand. De eigenaar van de zaak zat in het buitenland. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de instorting.

10:37 - Gemeente sluit sekspand op Leerpark Dordrecht

Burgmeeester Kolff van Dordrecht heeft op het Leerpark een sekspand gesloten. Dat meldt RTV Dordrecht. Bij een controle zijn twee sekswerkers aangetrofffen. De twee komen niet uit Nederland en bleken al in meerdere Nederlandse steden te hebben gewerkt. De verhuurder heeft een waarschuwing gekregen van de gemeente. Hij heeft zelf meegewerkt aan de sluiting.

03:15 - Voortvluchtige Rotterdammer verstopt zich achter kliko in Alblasserdam

De politie heeft een man opgepakt na een nachtelijke achtervolging door Alblasserdam. Hij probeerde zich nog te verstoppen achter een vuilcontainer, maar dat lukte niet. Agenten zagen rond 03:15 uur iemand rijden door Alblasserdam. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaven voor een controle, ging hij ervandoor. Bij de Magnoliastraat zagen de agenten de auto wel staan, maar de man zat er niet meer in. Het bleek dat hij in een steegje zich verstopt had achter een kliko. De verdachte is een 24-jarige Rotterdammer. Hij had wiet bij zich en wat zakjes met wit poeder. Hij wordt woensdag verhoord door de politie.

00:04 - Gepakte visser had nog ruim zes jaar cel open staan

De politie heeft op de Maasvlakte een man opgepakt die nog een celstraf open had staan van 6,5 jaar. Agenten van de zeehavenpolitie zagen twee mannen vissen bij de Maasvlakteboulevard. Ze hadden zeebaarsen gevangen en die zijn beschermd. Zeebaars mag gevangen worden maar slechts in kleine aantallen. Toen de agenten een proces verbaal opmaakten, kwamen ze erachter dat de man nog een gevangenisstraf open had staan. En een flinke ook, 6,5 jaar. De politie kan niet zeggen waar de man de celstraf aan te danken heeft.