FC RIJNMOND PODCAST

Sparta naar Voren! Over spreekkoren richting Bel Hassani: 'Ik kan niet geloven dat dit bij Sparta is gebeurd'

Sparta naar Voren
Sparta naar Voren © Rijnmond
In een nieuwe aflevering van Sparta naar Voren! wordt teruggeblikt op het gelijkspel van Sparta tegen RKC Waalwijk. Ruud van Os en Anton Slotboom waren ondanks het puntverlies tevreden over het spel van Sparta. "Je gaat echt niet alles winnen. Als je dan met tien man gelijk speelt in Waalwijk, kan ik daar best wel mee leven", aldus Van Os.
Ook Slotboom heeft kunnen genieten van het spel. "Sparta begon heel aanvallend en dat is iets wat we al jaren niet meer hebben gezien. We hebben heel vaak meegemaakt dat de ploeg verdedigend begon en een beetje angstig speelde. Dat is wel echt een omschakeling geweest."
Van Os zag dat Arno Verschueren met twee goals een geweldige wedstrijd beleefde. Bart Vriends maakt een mindere indruk. "Vriends maakt op dit moment niet de beste periode van zijn carrière door. Hij heeft de vorm gewoon niet." Slotboom denkt dat dat te maken heeft met de transfer die niet doorging vorig seizoen.
"Vriends wilde heel graag weg en hij is ternauwernood gebleven. Het schijnt dat hij al akkoord was met een andere club, maar die transfer ging uiteindelijk niet door. Het is wel te hopen dat hij snel uit die mindere fase komt. Samen met Adil Auassar is het op dit moment wel een kwetsbare verdediging.

Iliass Bel Hassani

Tijdens het duel met RKC Waalwijk waren er spreekkoren richting oud-Spartaan Iliass Bel Hassani. Iets wat Slotboom en Van Os niet kunnen begrijpen. "Ik hoorde achteraf dat er spreekkoren waren vanuit het Sparta publiek en ik kon dat bijna niet geloven", zegt Slotboom. "Achteraf heeft de supportersvereniging met hem gebeld en excuses aangeboden. De manier waarop hij reageert is dan wel weer mooi want hij blijft mooie dingen over Sparta zeggen. Het zijn incidenten en hij blijft graag op Het Kasteel komen." Van Os voegt daaraan toe dat ook algemeen directeur Manfred Laros met de middenvelder heeft gebeld en excuses heeft aangeboden.
Verder wordt er teruggeblikt op Spartaanse avonturen in Europa en wordt er vooruitgeblikt op de komende eredivisiewedstrijd tegen FC Emmen.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!