RECHTSZAAK

Hoe oud-voetballer Marco Boogers en zijn vrouw slachtoffer werden van Rolex-overvallers

Marco Boogers (archieffoto)
Marco Boogers (archieffoto) © Rijnmond
Het is eind augustus 2020 als ex-profvoetballer en technisch directeur van FC Dordrecht Marco Boogers samen met zijn vrouw thuiskomt in Dordrecht van een avondje uitgaan. Als hij uit de auto stapt worden hij en zijn vrouw op brute wijze overvallen. Twee mannen hebben het voorzien op het kostbare Rolex-horloge van de oud-voetballer. Extra onderzoek naar verdachte Elton G. (23) uit Rotterdam maakt voor het Openbaar Ministerie duidelijk dat hij achter de tralies moet.
In de weken voorafgaand aan de overval rijdt de auto van G. meerdere malen rond in de buurt van Boogers’ huis in Dordrecht. Volgens de verdachte is zijn auto op dat moment verhuurd en rijdt hij er niet zelf in. De reden? Hij verhuurt zijn auto om aan geld te komen. Niet gek dus dat zijn auto op camerabeelden is te zien.
Deze verklaring legde G. eerder dit jaar al af en was voor het Openbaar Ministerie reden om vijf jaar celstraf te eisen voor deze en nog een andere overval die hij in Purmerend pleegde. De rechters bepaalden toen wel dat er meer onderzoek moest worden gedaan naar een gps-tracker die onder de auto van Boogers werd gevonden.
Marco Boogers, onder andere bekend van FC Dordrecht, Sparta Groningen en RKC Waalwijk, wordt op 27 augustus 2020 door twee mannen op de oprit van zijn eigen woning geslagen en tegen de grond gewerkt. Ook zijn vrouw wordt mishandeld, terwijl Boogers moet toekijken. Tegen verdachte Elton G. werd eerder al vijf jaar celstraf geëist.
Boogers wordt meerdere malen gevolgd met zo’n tracker. Zo weten de verdachten precies waar hun slachtoffer zich bevindt. Uit onderzoek moet blijken met welke apparaten de tracker is verbonden op de avond van de overval. Maar de officier van justitie kan niet achterhalen aan welke telefoonnummers de tracker is gekoppeld. Wel blijkt dat het apparaat meerdere keer is geactiveerd in de buurt van de woning van Boogers.

Telefoon

Ook blijkt de telefoon van de verdachte in de auto te liggen op de avond van de overval. Daarover zei de verdachte eerder dat hij dat deed om te zien waar zijn auto is, wanneer hij deze verhuurt. Maar het is wel heel toevallig dat zijn telefoon opvallend vaak wordt gebruikt op die tijdstippen.
Nog iets: de vriendin van de verdachte belt op de avond van de overval naar die telefoon. “Allemaal te opvallend”, zegt de officier van justitie.

Advocaat

De advocaat van de verdachte vindt het onderzoek naar de gps-tracker ‘onvoldoende’. Ook is het opvallend dat daar nu pas onderzoek naar is gedaan en niet eerder. “De telefoonnummers zijn nog steeds niet gevonden waar wel naar werd gevraagd.”
Ook het extra bewijs, een foto, waarmee de officier op de proppen komt, is voor de advocaat onbruikbaar. “De foto was tien maanden na de tenlastelegging. Daarnaast is het een wazige foto”, zegt ze en concludeert daarmee dat het niet als bewijs kan worden gebruikt.
Daarnaast noemt de officier een getuige, die G. met zijn medeverdachte zou hebben gezien. Boogers was zelf met die getuige gekomen. En als laatste, zo stelt de officier, wijst alles erop dat G. zelf de auto bestuurt als hij naar het huis van Boogers rijdt.
Het oordeel van de advocaat: vrijspraak voor haar cliënt Elton G. Ze vindt de getuigenverklaring onbetrouwbaar. Het Openbaar Ministerie vindt dat dit verhaal alleen maar bevestigt dat G. vijf jaar moet worden opgesloten.
De rechter doet op 18 oktober uitspraak.
Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met onze mediapartner RTV Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl