FEYENOORD

VIDEO: Zo vader, zo zoon: Shaqueel kopieert het beroemdste doelpunt van zijn vader Robin van Persie

De schitterende kopbal van Shaqueel van Persie
De schitterende kopbal van Shaqueel van Persie © Instagram
De appel valt niet ver van de boom. Dat geldt ook voor Feyenoord-jeugdspeler Shaqueel van Persie, die een wereldberoemd doelpunt van zijn vader Robin van Persie voor het Nederlands Elftal precies nadoet.
Hoewel de belangen en het decor flink van elkaar verschillen, doet de goal van 'zoon' Van Persie heel veel denken aan de prachtige gelijkmaker van 'vader' Van Persie op het wereldkampioenschap voetbal van 2014 in Brazilië. Dat was in de openingswedstrijd van Oranje tegen Spanje.
Toen kopte Robin van Persie een geweldige crosspass van Daley Blind de 1-1 achter doelman Iker Casillas. Dat doelpunt staat bij iedere voetballiefhebber in het geheugen gegrift. Acht jaar na dato herhaalt Shaqueel van Persie dit kunstje. De voorzet komt wederom vanaf de linkerkant, waarna de 15-jarige voetballer de bal met een snoekduik in het doel kopt.
Zeg nou zelf, dit doelpunt van Shaqueel lijkt er toch sprekend op?
Dit belooft in elk geval wat voor de toekomst. Shaqueel van Persie voetbalt inmiddels al een tijdje in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij tekende in mei zijn eerste profcontract. Van Persie ligt tot en met de zomer van 2025 vast.