FEYENOORD

Slot en Rasmussen hopen patroon te doorbreken met Feyenoord tegen FC Midtjylland: 'Om verder te komen, moet je een uitwedstrijd winnen'

Arne Slot (links) en Jacob Rasmussen (rechts)
Arne Slot (links) en Jacob Rasmussen (rechts) © Orange Pictures - Peter Lous
Feyenoord staat voor een belangrijke wedstrijd in de Europa League. In de eerste twee speelrondes wonnen alle ploegen uit de poule hun thuiswedstrijden en dus heeft elk team hetzelfde aantal punten. Tegen FC Midtjylland hoopt hoofdtrainer Arne Slot zijn eerste uitoverwinning mee naar huis te nemen.
"Om een ronde verder te komen, zal je een uitwedstrijd moeten winnen. Ik heb ook begrepen dat Feyenoord dat de laatste jaren niet altijd lukte, maar het is wel nodig. Vorig jaar wonnen we in de Conference League veel uitwedstrijden, maar we spelen nu ook in de Europa League. Daar ligt de intensiteit nog wat hoger", zegt Slot.
Feyenoord-verdediger Jacob Rasmussen speelt voor het eerst in 'zijn' Denemarken
Ook Jacob Rasmussen, die met Feyenoord in zijn vaderland op bezoek is, wil het patroon doorbreken en de eerste uitwedstrijd in de Europa League van dit seizoen winnen. "De Deense media vroegen net aan mij welk team de favoriet is, maar dat is moeilijk te zeggen. We moeten focussen op onszelf en als we doen wat we hebben afgesproken, dan kunnen we onze fans een leuke wedstrijd geven."
FC Midtjylland-Feyenoord begint donderdagavond om 21.00 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond.
Rasmussen gaat zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau in Denemarken spelen. De verdediger kijkt daarom ook extra uit naar het duel met FC Midtjylland. "Het is best apart dat dit mijn allereerste wedstrijd in Denemarken gaat worden. De omstandigheden zijn speciaal maar zodra de scheidsrechter heeft gefloten, gaat de knop om en willen we winnen."
Verslaggever Dennis van Eersel mocht woensdagavond een kwartier meekijken bij de laatste training van Feyenoord voor het uitduel met FC Midtjylland in de Europa League: