nieuws

Chelsea Kerklaan Diaz Lopez prolongeert NK-karatetitel

Zwaargewicht-karateka Chelsea Kerklaan Diaz Lopez heeft in de Almerense De Courbertin-topsporthal haar Nederlandse Kyokushinkai/full contacttitel voor het tweede opeenvolgende jaar dat het toernooi bondsbreed wordt georganiseerd, haar titel geprolongeerd.
Als lichtste in haar gewichtsklasse boven de 65 kilogram, bleek de 21-jarige dochter van RTV-Rijnmond-verslaggever Jack Kerklaan en zijn vrouw Cecilia in alle zondagse partijen, ongenaakbaar voor de nationale concurrentie.
De bijna 10 kilo zwaardere finale opponente en oud-Europese kampioene Joyce Huisken legde het, door 'n niet aflatende vuistslagenregen en enkele goedgeplaatste mae giri- plus rake mae wasi-trapseries, het eigenlijk al in de eerste ronde, met een bovenbeengekwetsure voortijdig tegen Kerklaan Diaz Lopez af.
Met het Nederlandse Full Contact Karate Organisatie-team versloeg ze tijdens de wereldkampioenschappen in het Roemeense Bukarest twee weken geleden nog overtuigend de Russische wereldkampioene, maar verloor ze met minimaal puntverschil in de kwartfinale daarna jammerlijk van haar Oostenrijkse tegenstandster.