WEERBERICHT

Het weer van vandaag: zonnig en droog

Het weer van donderdag 6 oktober
Het weer van donderdag 6 oktober © Rijnmond
Vandaag is er volop zon en blijft het overal droog. De temperatuur loopt op tot ongeveer 17 graden. Wel staat er nog steeds een stevige zuidwestenwind, vanmiddag waait deze matig boven land tot vrij krachtig aan zee, met windkracht 4 tot 5.
Vanavond en vannacht is er weinig bewolking en blijft het overal droog. De wind neemt vooral landinwaarts weer iets in kracht af en de temperatuur daalt naar ongeveer 12 graden.
Morgen is er minder zon, dan trekken er ook enkele wolkenvelden over de regio. Tot de avond lijkt het het vrijwel overal droog te blijven. Later in de avond volgt er vanuit het westen een storing met regen. De temperatuur loopt op naar 17 graden en de zuidwestenwind waait weer flink door, mogelijk vrij krachtig boven land tot opnieuw krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6.
Af en toe zon en vooral tussen vrijdagavond en zaterdagochtend is er kans op enige regen. Verder overheersen aanvankelijk de droge perioden. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar. Vanaf zondag neemt de wind in kracht af.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 mm neerslag.