112

112-nieuws: Coolhavenbrug dicht voor verkeer door technisch mankement | Twee mannen gewond na steekpartij in Rotterdam

De Coolhavenbrug is sinds donderdagavond dicht voor verkeer.
De Coolhavenbrug is sinds donderdagavond dicht voor verkeer. © Twitter Rotterdam Onderweg
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van donderdag 6 oktober.

20:00 uur - Coolhavenbrug dicht voor verkeer door technisch mankement

Sinds donderdagavond 18:00 uur is de Coolhavenbrug dicht voor al het verkeer. Wanneer de brug weer open kan, is niet bekend. "Het herstel is complex", meldt Rotterdam Onderweg op Twitter. Auto's, voetgangers en fietsers kunnen omrijden via de Parkhavenbrug.
Voor het verkeer in Rotterdam-West was het sowieso raak vandaag. Eerder op de dag was de Maastunnel een aantal uur dicht door een veiligheidsoefening. Hierdoor werd het in de spits filerijden rond het gebied, omdat er ook nog wordt gewerkt aan de Westzeedijk.

13:07 uur - Twee mannen gewond bij steekpartij in Rotterdam

In de Flakkeesestraat in Rotterdam-Charlois zijn twee mannen gewond geraakt bij een steekpartij. De politie trof ter hoogte van bureau Zuidplein een 34-jarige man aan met een steekwond in zijn arm. Hij vertelde dat hij was neergestoken in een huis. Daar vond de politie nog een 27-jarige man die zwaargewond was.
De man met de steekwond in zijn arm gaf een signalement van zijn vermoedelijke belager. Inmiddels is op basis daarvan een 30-jarige man gearresteerd.

9:07 uur - Geen treinverkeer vandaag tussen Dordrecht en Geldermalsen

8:20 uur - Geen treinverkeer vandaag tussen Gorinchem en Geldermalsen

6:53 uur - Man met revolver opgepakt in Rotterdam-Charlois

De politie heeft in Rotterdam-Charlois een man met een wapen aangehouden. Bij een controle nam hij de benen, maar na een korte achtervolging werd de verdachte alsnog aangehouden. Toen hij gefouilleerd werd, bleek dat hij een doorgeladen revolver op zak had. De man is meegenomen naar het bureau.

6:15 uur - Maastunnel vanaf donderdagmiddag afgesloten

De Maastunnel in Rotterdam gaat donderdagmiddag vanaf 13:00 uur dicht voor auto's vanwege een grote veiligheidsoefening. Het is wettelijk verplicht dat die eens in de vier jaar wordt gehouden. Alle hulpdiensten doen eraan mee. Volgens Rotterdam Onderweg kun je omrijden via de Erasmusbrug.
De tunnel gaat van Zuid naar Noord om 20:00 uur weer open. Richting Rotterdam-Zuid blijft de tunnel ook vanavond en vannacht dicht. Er wordt dan onderhoud verricht. Vrijdagochtend is de tunnel om 6:00 uur weer te gebruiken.