nieuws

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in spé!

ZomerOndernemer is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 25 jaar die in de zomervakantie liever geld verdienen met hun eigen onderneming dan dat ze vakken vullen of bessen plukken. Met behulp van een startkapitaal, professionele begeleiding en workshops krijgen deze jongeren de kans om in zes weken tijd hun eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen in het ondernemerschap. Jongeren kunnen zich tot 1 juli aanmelden.
ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd in Rotterdam en omgeving. Vorig jaar deed de 22 jarige Brenda Allard uit Vlaardingen mee. Ze werd ZomerOndernemer van de regio Rotterdam en won ook de landelijke ZomerOndernemer finale 2016! Met haar bedrijf De Fairtrade Gids wil ze bereiken dat eerlijke kleding makkelijker gevonden en gekocht wordt. Ze won ze de eerste prijs omdat de jury haar plan helemaal van deze tijd vond: een goed businessplan, grote inzet en een duidelijk verdienmodel. Afgelopen april heeft ze deelgenomen aan een internationaal studentenfestival in Riga (Letland).

Kennis, inzicht en een netwerk


De nieuwe Zomerondernemers starten met een driedaagse training. Vervolgens worden ze gekoppeld aan een ‘zakenvriend’: een lokale ondernemer die hen begeleidt in het opstarten van het bedrijf. Er volgen trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken zodat de jongeren zoveel mogelijk facetten van het ondernemerschap meekrijgen. Ook doen zij volop nieuwe kennis en inzichten op en breiden ze hun netwerk uit. Met ZomerOndernemer kan een goed idee uitgroeien tot een succesvolle onderneming.

Rabobank Rotterdam hoofdsponsor


Evenals de twee voorgaande jaren is Rabobank Rotterdam in 2017 hoofdsponsor van ZomerOndernemer in de regio Rotterdam. Marcel Splinter, Manager MKB Bedrijven van Rabobank Rotterdam: “Samen met de andere partners, lokale ondernemers en coaches bieden we jongeren van 15 tot 25 jaar uit Capelle aan den IJssel, Hoogvliet, Poortugaal, Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam in de vakantieperiode een intensief coaching traject van zes weken waarbij ze kennismaken met de verschillende aspecten van het ondernemerschap. Tijdens dit traject doen ze ervaring op waarmee ze aan het eind van het project zelf hun eigen bedrijf kunnen starten. Ook leggen ze waardevolle contacten die ze na het project kunnen blijven benaderen.
Met een goed idee en veel enthousiasme kan dit voor de jonge ondernemers het begin zijn van een succesvolle carrière. Op deze manier leveren we een bijdrage aan enerzijds vermindering van de jeugdwerkloosheid en anderzijds stimuleren we het ondernemerschap bij Rotterdamse jongeren. Het project ZomerOndernemer is een goede invulling van onze propositie Samen de stad sterker maken.”

Meer informatie en aanmelden


Meer informatie over het project is te vinden op
, op
kanaal ZomerOndernemer, Facebookpagina:
en op Twitter:
.
Kent u jongeren die interesse hebben in het starten van een eigen bedrijf? Attendeer ze op ZomerOndernemer! Ze kunnen zich tot 1 juli 2017 aanmelden via de website www.zomerondernemer.nl De belangrijkste criteria zijn motivatie en het hebben van een globaal plan voor het eigen bedrijf. Na inschrijving volgt een uitnodiging voor een kort intakegesprek.
Bent u enthousiast geworden over ZomerOndernemer en heeft u interesse om een ZomerOndernemer te coachen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Wateler, regiocoördinator ZomerOndernemer Rotterdam en Groene Hart via
(06) 20 09 55 52 of rotterdam@zomerondernemer.nl.
Rabobank Rotterdam
Bedrijvendesk
Blaak 333, 3011 GB Rotterdam
T: (010) 400 36 66
E: mkb.rotterdam@rabobank.nl
I: www.rabobank.nl/rotterdam
L: www.linkedin.com/company/rabobank-rotterdam