FEYENOORD

Dennis en Frank ontmoeten Feyenoorders in 'echt heel saai' Herning en beantwoorden vragen: 'Szymanski moet terug in de ploeg'

Frank en Dennis in Herning, voor restaurant Napoli
Frank en Dennis in Herning, voor restaurant Napoli © Rijnmond
Donderdagmiddag, een uurtje of 13:00 in Denemarken. Als Dennis van Eersel en Frank Stout acht uur voor de aftrap van FC Midtjylland-Feyenoord door Herning wandelen, zien veel Rotterdamse supporters de tweede Europese uitwedstrijd van dit seizoen met vertrouwen tegemoet. "De sfeer in de groep is goed."
Nee, veel is er niet te beleven in Herning, een stad met zo'n 45 duizend inwoners in het midden van Denemarken. Veel Feyenoorders verzamelden zich woensdagavond in de Fox and Hounds, waar de Carlsberg, het bekendste Deense bier, in de loop van de avond op was. "Dat is een goed teken", merkt een supporter op.
Ook donderdagmidddag staan supporters zich met een biertje voor te bereiden op de wedstrijd van vanavond. Dennis en Frank komen drie supporters met Nederlandse blikjes bier tegen. Ze genieten van de gezelligheid in Denemarken, iets minder van de hostes waar zij twee nachten doorbrengen. Vooral over de douches zijn ze bepaald niet te spreken, iets waar Dennis over mee kan praten.
Een aantal supporters komt aan het begin van de middag de selectie van Feyenoord tegen, die net de stad aan het verkennen is. "Je kunt zien dat de sfeer goed is onderling", merkt een supporter op. "Je ziet broederschap. Het is een gezellige groep. We zijn met verschillende spelers op de foto gegaan, ze stonden er open voor. Hartstikke leuk."
De selectie van Feyenoord maakt een groepsfoto in Herning
De selectie van Feyenoord maakt een groepsfoto in Herning © Rijnmond
Binnen in een kroeg komen Frank en Dennis een groep Brabanders tegen. "Alle Brabanders met verstand zijn voor Feyenoord", meldt een mannelijke supporter krachtig. "Rond Eindhoven niet, maar de rest van Brabant heeft gezond verstand. We hebben het naar ons zin hier, het is beregezellig. Al heb ik hier niet veel meer gezien dan het hotel en twee kroegen. De dames zijn naar het textielmuseum geweest."
Bekijk de Facebook-livevideo van Dennis en Frank hieronder terug. De tekst gaat verder onder de video.
Dennis en Frank ontmoeten Feyenoorders in 'echt heel saai' Herning en beantwoorden vragen
Tijdens de FB-live krijgen Dennis en Frank verschillende vragen.

Waar in jullie top 5 van saaiste plekken voor uitduels komt deze stad?

"Op 1", antwoordt Dennis resoluut. "Het is hier echt heel saai. Beer Sheva (in Israël, red.) was ook niet heel erg uitnodigend, maar dit is echt alsof je in het centrum van een nietszeggende stad rondloopt, wat ik niet denigrerend bedoel." Na een rondgang bij supporters blijkt dat niet alleen Dennis er zo over denkt.
"Gewoon een k*tstad, beetje net als Ridderkerk", merkt een supporter op. "Er gebeurt hier verder niets joh, als de mensen jou aanraken vinden ze het al leuk", zegt een ander tegen Frank.
Toch kunnen verschillende supporters de 'saaie' kant van Herning ook wel waarderen. "Het is hier heel gemoedelijk met weinig politie. Dat is wel fijn, het houdt de gemoederen rustig."

Wordt het niet eens tijd dat Feyenoord ook voetballend eens een goede pot neer gaat zetten?

Dennis: "Dat vroeg ik Slot ook op de persconferentie, maar hij is niet zo van de kritische insteek. Dan is hij snel geprikkeld, haha. Ik zie het verschil in spel vooral in uitwedstrijden, waar Feyenoord vorig jaar op vreemde bodem wel vaak goede wedstrijden speelde. De grote vraag is of dat hier het geval gaat zijn. Deze ploeg wint dan wel met 5-1 van Lazio, maar we moeten ze niet groter maken dan ze zijn."

Wordt het niet eens tijd dat Slot met een andere 10 gaat spelen dan 'ie de afgelopen tijd gedaan heeft?

Dennis: "Vind ik wel, Sebastian Szymanski moet terug in de ploeg. Het is überhaupt een wonder dat hij bij Feyenoord speelt. Daarmee kan Javairo Dilrosun weer naar de vleugels en Oussama Idrissi een keer naar de bank. Maar Slot wilde daar woensdag nog niets over prijsgeven."

Hoeveel supporters worden er verwacht in het thuisvak?

Frank: "Ik denk dat hier in totaal 1200 Feyenoorders zijn. 600 in het uitvak, maar ik denk verder in het stadion nog wel een mannetje of 600 erbij. In de Fox and Hounds werd woensdagavond volop geruild, iedereen wil toch een beetje bij elkaar zitten."

Wie zien jullie nou als ideale 6? Quinten Timber, Mats Wieffer of toch Lutsharel Geertruida?

Dennis: "Voor mij is dat simpel, alleen Wieffer is een echte 6. Het is alleen de vraag hoelang het duurt voordat hij klaar is voor negentig minuten op het niveau van Feyenoord. Ik zou hem weleens willen zien, qua balans op het middenveld."

Denken jullie dat er in de winter alsnog een extra speler komt voor de 6-positie?

Dennis: "Dat denk ik wel. Feyenoord is daar al volop mee bezig, dat is ook noodzakelijk. Het had eigenlijk al in de zomerstop gemoten, dat is het enige gemis van deze zeer succesvolle transferzomer. Het vertrek van Fredrik Aursnes is (nog) niet opgevangen."

Igor Paixão werd gehaald als opvolger van Luis Sinisterra, maar heeft hij wel de potentie om daar qua kwaliteit bij in de buurt te komen?

Dennis: "De potentie wel. Sinisterra was in zijn eerste jaren al bijna helemaal afgeschreven, hij mocht bijna richting FC Dordrecht. Op het einde was hij echt buitencategorie. Of Paixão dat haalt weet je niet, maar hij heeft nu al meer speeltijd gehad dan Sinisterra in zijn eerste seizoen."

Wat zijn jullie verwachtingen vandaag?

Dennis: "1-2"
Frank: "0-1"
Daar blijken veel supporters het overigens mee eens. Bij een rondgang komen alle uitslagen voorbij. 0-2, 1-3, 2-4, 1-4... de positiviteit overheerst donderdagmiddag in Herning.