MAASTUNNEL

Verkeersellende in centrum Rotterdam: Maastunnel dicht tot in de avond

Het staat flink vast rondom de afgesloten Maastunnel
Het staat flink vast rondom de afgesloten Maastunnel © MyDrive TomTom
UPDATE: De tunnel is rond 17:00 uur weer opengegaan in beide richtingen Door een grote veiligheidsoefening is de Maastunnel donderdagmiddag dicht in allebei de richtingen. Dit duurt tot 20:00 uur vanavond. Het verkeer in het centrum van Rotterdam loopt flink vertraging op, ook omdat het erg druk is op de omleidingsroute via de Erasmusbrug. Reizigers moeten rekeningen houden met tientallen minuten vertraging. Stadsbeheer roept op om het OV te pakken als dat kan.
Het is wettelijk verplicht om eens in de vier jaar zo'n veiligheidsoefening te houden, waar alle hulpdiensten aan deelnemen. De oefening valt samen met werkzaamheden aan de Westzeedijk, tussen de Maastunnel en de Erasmusbrug. Die weg was de afgelopen weken al druk, omdat het verkeer er moet omrijden. Nu ook ander verkeer door de sluiting van de tunnel over diezelfde weg wordt omgeleid, is het er dus nog drukker. De fietsers - en voetgangerstunnel blijft wel de hele dag bereikbaar.
Drukte op de weg in Rotterdam-centrum
Drukte op de weg in Rotterdam-centrum © Rijnmond
De tunnel gaat van Zuid naar Noord om 20:00 uur weer open. Richting Rotterdam-Zuid blijft de tunnel ook vanavond en vannacht dicht. Er wordt dan onderhoud verricht. Vrijdagochtend is de tunnel om 06:00 uur weer open in beide richtingen. Vanaf 17 oktober tot en met 12 november.