FEYENOORD

Feyenoord verspeelt 2-0 voorsprong in Denemarken en moet genoegen nemen met gelijkspel tegen FC Midtjylland

Evander en Juninho vieren feest na de 2-2, Feyenoord in mineur achterlatend
Evander en Juninho vieren feest na de 2-2, Feyenoord in mineur achterlatend © VK Sportphoto / Yannick Verhoeven
Feyenoord leek halverwege op rozen te zitten in Denemarken, maar een 2-0 voorsprong bij rust bleek uiteindelijk niet voldoende om ook daadwerkelijk te winnen. Snel na rust volgde de aansluitingstreffer, waarna FC Midtjylland vijf minuten voor tijd ook daadwerkelijk langszij kwam: 2-2.
Dit moet je onthouden van FC Midtjylland-Feyenoord
Dit moet je onthouden van FC Midtjylland-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Het eerste gevaar van de avond werd gecreëerd door de thuisploeg. Een vrije trap van Gustav Isaksen kuste de bovenkant van de lat. Diezelfde Isaksen brak na een kwartier door aan de rechterkant en leek af te stevenen op Justin Bijlow, maar Marcos López wist het schot van de jonge Deen net op tijd te blokken.

VAR grijpt tweemaal in

De eerste echte kans voor Feyenoord leidde direct tot een doelpunt, al werd het feestje na de goal van Szymanski wel even uitgesteld. De grensrechter zag namelijk buitenspel voor Danilo op het moment dat de Pool hem de diepte in wilde sturen. Hij werd echter gecorrigeerd door de VAR. Szymanski luisterde daarmee zijn eerste basisplaats sinds 8 september - toen hij geblesseerd uitviel in het Europa League-duel met Lazio - direct op met een doelpunt.
Zo klonk de 0-1 van Sebastian Szymanski bij FC Midtjylland-Feyenoord op Radio Rijnmond
De feestvreugde werd ietwat getemperd door het uitvallen van Oussama Idrissi. De buitenspeler greep naar zijn hamstring en maakte direct duidelijk dat hij niet verder kon. Alireza Jahanbakhsh was zijn vervanger.
Desalniettemin was de lach bij de vele meegereisde Feyenoorders op slag van rust alweer terug. Orkun Kökcü schoot een vrije trap tegen de uitgestoken elleboog van Midtjylland-middenvelder Evander. Dat werd niet direct waargenomen door scheidsrechter Mohammed Al-Hakim, maar de VAR maakte opnieuw een scherpe indruk. De leidsman werd naar het beeldscherm geroepen en oordeelde dat de arm van Evander wel heel onnatuurlijk richting de bal bewoog. De penalty werd vervolgens raak geschoten door Kökcü, waarmee hij de ruststand bepaalde op 0-2.
Zo klonk de 0-2 van Orkun Kökçü bij FC Midtjylland-Feyenoord op Radio Rijnmond

Spanning snel terug

In de tweede helft was Feyenoord de marge van twee echter rap kwijt. Isaksen, in de eerste helft al de gevaarlijkste man aan Deense zijde, volleerde een voorzet van Pione Sisto met een verraderlijke stuit in de verre hoek: 1-2. Daardoor was de spanning in Herning weer helemaal terug.
Midtjylland zocht, aangevoerd door Isaksen, naar de gelijkmaker. De linksbuiten dwong Bijlow na een fraaie individuele actie tot een stijlvolle redding. In de tegenaanval probeerde Jahanbakhsh het eens uit de tweede lijn, maar zijn schot belandde op de vuisten van Jonas Lössl.
Net als in het eerste bedrijf, toen een vrije trap van Isaksen de lat schampte, raakte Midtjylland twintig minuten voor tijd opnieuw het aluminium. Ditmaal was het Sisto die een vrije trap op de bovenkant van de lat plaatste.
Feyenoord kwam dus bij momenten goed weg, al was het geluk in minuut 85 op. De gelijkmaker hing al enigszins in de lucht en kwam er dus ook. Nadat Evander de bal voor slingerde, was het van dichtbij Juninho die binnentikte. Feyenoord ging in de laatste minuten nog wel op jacht naar de overwinning, maar gevaarlijk werden de Rotterdammers niet meer. Het eindigde in Herning in 2-2.
Quinten Timber na FC Midtjylland-Feyenoord (2-2): 'Zonde dat we niet met de drie punten weggaan'

FC Midtjylland - Feyenoord 2-2 (0-2)

23' 0-1 Sebastian Szymanski
45' 0-2 Orkun Kökcü
54' 1-2 Gustav Isaksen
85' 2-2 Juninho
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Timber, Szymanski (79' Gimenez), Kökçü (67' Pedersen); Dilrosun (67' Wålemark), Danilo (79' Wieffer), Idrissi (33' Jahanbakhsh)