FEYENOORD

Arne Slot is 'gematigd optimistisch' na gelijkspel Feyenoord: 'Maar ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit'

Feyenoord-trainer Arne Slot instrueert Marcus Pedersen om zich klaar te maken voor zijn invalbeurt
Feyenoord-trainer Arne Slot instrueert Marcus Pedersen om zich klaar te maken voor zijn invalbeurt © VK Sportphoto / Yannick Verhoeven
Feyenoord kwam tegen FC Midtjylland weliswaar met 2-0 voor, maar ook in de pauze was Arne Slot er desondanks nog niet gerust op. Dat gevoel bleek gerechtvaardigd: na rust kwamen de beter spelende Denen langszij (2-2). "Wij waren vandaag de mindere van de twee."
Desalniettemin is Feyenoord na donderdagavond wel nog altijd koploper in groep F van de Europa League. Maar tot enthousiasme leidt dat gegeven bij Slot niet. "Zowel tegen Lazio als vanavond tegen FC Midtjylland waren we de de mindere ploeg. Er is desondanks gematigd optimisme, maar ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit."
Hoewel de Denen pas in de tweede helft het net vonden, was Slot van mening dat de thuisploeg ook in de eerste helft al de betere was. "Wij scoren twee keer en dat was erg prettig, maar ik dacht in de rust niet: deze is binnen. Zeker niet zelfs." Waar Slot nog het meest van baalde? "Dat beide tegengoals veel gelijkenissen hebben met de goals die we incasseerden tegen PSV."
Ook het uitvallen van Oussama Idrissi was een smet op de avond voor Slot. De trainer was na afloop weinig hoopvol over een snelle terugkeer van de buitenspeler. "Als een speler in de sprint naar zijn hamstring grijpt, dan is dat natuurlijk niet goed. Ik durf, ondanks dat ik geen medicus ben, te voorspellen dat hij voor de winterstop niet meer in actie komt. We hadden geen signalen dat hij er niet klaar voor was. Dit is de dunne scheidslijn van iemand die vorig seizoen weinig speelde en nu in een druk programma belandt."
Ook Orkun Kökcü moest tien minuten voor tijd met een blessure naar de kant. "Hij moest eraf omdat hij last had van zijn lies", licht Slot toe. "Maar dat is uiteraard een ander geval dan Oussama." Of Kökcü er zondag bij is in de thuiswedstrijd met FC Twente, wordt in de komende dagen duidelijk.
Waar Slot het meest van baalde? 'Dat beide tegengoals veel gelijkenissen hebben met de goals die we incasseerden tegen PSV'